Vecka 2 i Kapstaden

Hej!

Nu är det snart slut på vår andra arbetsvecka här i Kapstaden. Den här veckan har till största delen spenderats på vårt kontor på University of Cape Town. Kontoret delar vi med en doktorand från Australien som forskar kring transport och har varit i Sydafrika sedan januari.

Det har blivit en del spännande diskussioner kring transportsystemet här i Kapstaden men också i Sydafrika som helhet. Vi har också fått träffa en del andra studenter och doktorander som studerar på masterutbildningar inom transport och fått en hel del information som vi kan använda oss av till uppsatsen. Annars har det varit fokus på att läsa och analysera olika plandokument kopplade till transportplanering. Det är ganska tunga dokument som är allt från 160 till 400 sidor, dock med mycket tabeller och grafer.

Kapstadens trafik är ganska annorlunda från hemma i Sverige, och även om vi kan ha en del trafikköer hemma i Malmö så ska vi vara glada att vi slipper de köer som uppstår här i rusningstrafik. Förra veckan stod bussen vi åkte med ut till Mitchell’s Plain stilla ett antal gånger på den femfiliga motorvägen och nådde inte första stoppet förrän efter en timme.

Vi har två intervjuer med pendlare inbokade nästa vecka, och vi har fler på gång. Bland annat med tjänstepersoner som jobbar med transportplanering här i Kapstaden. Den här veckan har vi också fått uppleva det första ordentliga regnet på flera månader, det har varit minst sagt efterlängtat här. Dock försvann det ganska snabbt igen och framåt pekar väderleksrapporten på fint väder trots att vi går mot vinter..

Nu tar vi helg, vi återkommer nästa vecka med hur de första intervjuerna har gått!

Ta hand om er!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *