Kinas två sidor

Kina är som ett mynt, de har två sidor. Ena sidan av myntet är otroligt vackert med en otroligt intressant kultur, med vackra tempel och vyer som du knappt kan drömma om. Där ekonomin sprudlar och Kina växter sig starkare än någonsin. Där gamla människor kommer ut i parker och dansar för att de har en otroligt fin familjesyn där man tar hand om varandra. När du går i parkerna på helgerna är det mycket folk, gamla som unga, där är musik, dans och rörelse. Där sprids glädje och alla ser så lyckliga ut.

Sen har du andra sidan där samhället inte har några som helst socialt skydd för de personer som blir arbetslösa eller sjuka. Där synen på fattiga och människor med funktionshinder av olika slag ses som pesten och något som man inte pratar om. Där en kvinna ska bete sig på ett speciellt sätt och där de enda rätta parförhållandet är man och kvinna.

Ja Kina är ett mycket intressant land och ibland blir jag väldigt fascinerad över vilken otroligt fin och vacker kultur de har, och ibland är jag enormt tacksam över att jag är född och uppvuxen i Sverige där vi är så otroligt lyckligt lottade i extremt många avseenden.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.