Tjii fick jag för “god planering”

Då var jag tillbaka i Nicaragua igen efter 2 hektiska månader hemma i Sverige med skola, förberedelser för resan, MFS-kurs i Härnösand, möten med handledare… listan är lång, men nu är jag här i Nicaragua!

På MFS-kursen så hade vi en förmiddag med en före detta MFS-stipendiat och han sa verkligen flera gånger att det inte alltid blir som man har tänkt sig och det är bara så och man får helt enkelt försöka lösa det på bästa sätt man kan. Jag har känt mig ganska så förberedd i och med att jag har bott i Nicaragua och vet hur saker och ting fungerar här. Dock så redan andra dagen så stötte jag på problem (har nu varit här i 4dagar). Min tanke var att komma ner så fort de obligatoriska momenten i skolan var gjorda så att jag kunde komma igång snabbt. Sedan är det som ni vet snart påsk, Semana Santa, vilket är utan tvekan det största i traditionsväg och firande som finns i Latin Amerika, vilket också betyder mycket dyrare flygbiljetter. Så jag bokade biljett för att komma ner i god tid innan Semana Santa och kunna spara in några 1000-lappar. Dock så är det ju så att hela landet har ledigt under en hel vecka och då åker man ut till kusten. Min handledare här nere hade försäkrat mig om att boende skulle jag hitta, det var absolut ingen fara och att han säkert visste något om det inte skulle lösa sig. MEN så var det inte! I den lilla kustbyn Jiquillio där det är tänkt att jag ska göra min undersökning har priserna på rum, hus och allt med ett tak höjts till helt otroliga priser såsom 6000.-/veckan! Detta är helt utanför min budget och bo i tält hade jag gärna gjort om det hade vart lugnt och säkert, vilket det tyvärr inte är. Så vad gör man då? Ja man får helt enkelt göra det bästa av situationen och inse att nej jag kan inte börja min undersökning riktigt ännu.

Så idag har jag dragit i kontakter jag har här sedan innan och imorgon kommer jag att flytta till den by där jag bodde under min studietid här i Nicaragua. Jag har fått ett rum hos en familj där i en vecka vilket ska bli väldigt trevligt. Det är också ruralt och enkelt och jag kommer helt säkert att få med mig en massa erfarenheter av att bo tillsammans med dom. Så jag kommer att hålla huvudet kallt och verkligen kunna förbereda mig för min undersökning nu i en vecka.

“Lugna” hälsningar Sandra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *