Transkriberar för fulla muggar

Mycket ha hänt sedan sista inlägget. Jag har mött lite internationella studenter som jag umgås len del med. Jag har träffat några kinesiska tjejer som jag lunchar lite då och då med och som har visat mig runt här i Chengong (området där jag bor) och i Kunming. Jag har börjat vänja mig vid maten, kylan på natten och framför allt toaletterna. Så allt går åt rätt riktning. I Lördags var jag inne på sightseeing i Kunming, jag va vid Green lake, en tempel och en park samt vandrade omkring bland alla smågator där det finns diverse marknadsstånd. De säljer allt ifrån smycken till tea till stackars djur. Så det är en blandad upplevelse när man strosar omkring där.

I fredags var jag på en skola inne i centrala Kunming där jag gjorde 4 observationer och 4 intervjuer. Det var mycket intressant! Just nu transkriberar jag intervjuer för fulla muggar och sammanställer observationer.

Till helgen har jag anmält mig till en gratis kinesisk kurs med några av de internationella studenterna. Jag hoppas att jag kan lära mig lite kinesiska så det underlättar när jag ska beställa mat, ta taxi eller handla något för det är extremt få kineser som talar engelska.

Vädret här är fint nu, det är sol om dagarna mellan 18-25 grader. Dock är det mycket kallare inomhus så det är lite svårt att veta vad man ska ha på sig om dagarna.

Jag ska försöka och ladda upp lite bilder också både från campusområdet men också från min trip till Kunming. Jag håller tummarna för att internetet kalarar det.

Ha det få länge! =)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.