Äntligen i Kenya

Äntligen i Kenya

I fredags kom jag äntligen till Kenya! Jag landade på flygplatsen i Nairobi och kom snabbt och smidigt in i landet med mitt e-visa som jag hade ansökt om innan (och som för övrigt tog 2 timmar att få godkänt). Bland säkert 50 andra chaufförer som stod och väntade med skyltar utanför flygplatsen hittade jag tillslut David som skulle ta mig till hostelet där jag skulle spendera mina första dagar.

Jag hade alltså bestämt mig för att jag skulle spendera några dagar här i Nairobi innan jag fortsatte vidare till Eldoret där jag ska genomföra min studie. Imorgon åker jag vidare till Eldoret som är en stad med 300 000 invånare som ligger i västra Kenya. Det har varit skönt att ha de här första dagarna i Nairobi till att vänja mig vid att jag faktiskt är här.

För att sammanfatta mina första dagar:

Saker jag har jag gjort:

  • Varit på Masaai marknaden
  • Tittat på giraffer och elefanter
  • Varit uppe i Nairobis högsta byggnad och tittat på utsikten

Saker som har överraskat mig:

  • Att Nairobi inte är så kaosartad som jag trodde.
  • Att jag inte känner mig obekväm att strosa runt i staden som ensam tjej.
  • Att jag bara har blivit kallad Mzungu (viting) en gång.

Saker jag ser fram emot:

  • Att komma till Eldoret och se en annan del av Kenya
  • Att få besöka skolan jag ska göra min studie på
  • Att lära mig lite Swahili
Det här inlägget postades i Uncategorized av Mia Söllvander. Bokmärk permalänken.

Om Mia Söllvander

Jag heter Mia och studerar till ämneslärare. Under hösten kommer jag befinna mig på en skola i Kenya där man arbetar med e-boksläsare i undervisningen. Min uppsats kommer att falla inom ramen för ICT4D (Information and Communication Technology for Development) och utbildning. Fokus kommer att ligga på lärarna och hur eboksläsarna påverkar deras undervisning. För mer regelbundna uppdateringar kan ni följa mig på www.majorfields.wordpress.com. Ni kan också följa mig på Instagram @miasollwander där jag regelbundet kommer lägga upp bilder från min resa.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *