Vinter i maj…

Hej!

Vintern är på ingång och vi gnetar vidare med uppsatsen. Om vi spänner blicken kan vi skymta ljuset i tunneln och det ska bli skönt att gå i mål snart.
Fortfarande har vi ett par saker vi vill bocka av i Kapstaden med omnejd innan vi drar oss tillbaka till nordligare breddgrader. Detta får helt enkelt agera morot för att speeda upp tempot lite.

Bortsett från detta passade vi faktiskt på att ta en riktig turistskalp i veckan då vi äntligen besteg Taffelbergets 1085 meter. Från vår lägenhet var det ynka 18km t/r vilket inte är något att skryta över om det inte vore för att Josefina passade på att göra det med feber. Rosenrasande och hyperventilerande fick vi tillslut njuta (nåja) av en vacker soluppgång över en Kapstaden. Sjukligt fint, bokstavligen talat, och för ett tag glömde vi bort hur provocerande dysfunktionell staden är, där från ovan kunde vi inte ens skymta det annars så synliga arvet av apartheid med dess enorma orättvisor. Befriande och lömskt samtidigt.

/Jonathan & Josefina

CIMG5902

20150506_103234CIMG5908 20150506_081401 CIMG5933  CIMG5962

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *