Busua Beach

Hej på er!

Här kommer en uppdatering från oss. Just nu bor vi på Busua beach som ligger i sydvästra Ghana (fem timmar från Accra). Här är det jättefint och vi trivs väldigt bra. Det är en liten strandby med massor med turister men för tillfället så är det lågsäsong så här är väldigt lugnt. Vi har lärt oss att surfa vilket var väldigt svårt men jätteskoj. Om vi jämför Accra med Busua så är här mer turist anpassat gällande bemötande och variation på maten.

Innan vi reste till Busua så var vi i Volta regionen som ligger i centrala Ghana. Där bodde vi på en bergstopp med otrolig utsikt. Vi badade i vattenfall, vandrade i berg och besökte en apby. En morgon gick vi upp tidigt och vandrade upp på Ghanas andra högsta berg (800m) och åt frukost med en underbar utsikt. Detta var en av våra bästa upplevelser i Ghana, där var så otroligt vacker natur.

Vi har även varit i Cape Coast som ligger mellan Accra och Busua. Där besökte vi slavfort som Sverige har varit med och skapat. Det var intressant och se men givetvis så var det väldigt tragiskt. Vi besökte även Kakum nationalpark och vandrade i en hängbro som var 40 meter upp och 350 meter lång. Denna var gjord av rep och plankor så vi var lite rädda men det var skoj. Vi var även på en afrikansk danskurs där vi fick lära oss Pacha dans som är en traditionell folkdans från Volta regionen. Detta var en rolig upplevelse och något som vi sent kommer att glömma.

Vår uppsats går bra och den börjar närma sig sitt slut. Nu gäller det att knyta ihop säcken, korrigera det sista och granska språket. Om två veckor är vi hemma i Sverige igen. Detta skriver vi med blandade känslor då det ska bli skönt att komma hem men samtidigt så vill vi inte lämna Ghana. Tiden har gått så fort men samtidigt så känns det som vi har varit här väldigt länge. Vi är väldigt nöjda med vår resa och vi känner att vi har ägnat mycket tid åt uppsatsen men samtidigt har vi fått uppleva stora delar av landet. Att göra en sådan här resa är något som vi verkligen rekommenderar och om ni funderar på att söka stipendiet så gör det!!

Vi ses snart!

Ett svar på ”Busua Beach”

  1. Kul att läsa lite om Ghanas sevärdheter! Ni verkar ha de bra, regnar det som det gör i Uganda?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *