Snorkling

Imorgon är vår sista dag på Leleuiva, vi kommer sakna denna lilla paradisö men vårt nästa mål är Savusavu – ”The Hidden Paradise”. Hoppas namnet håller vad det lovar.
Vi stretar på med transkribering varvat med skrivning på uppsatsen, läsning, diskussioner, snorkelturer, äventyr i kajak och skönlitteratur. Härlig tillvaro som bryts med jämna mellanrum av att Seeme, vår eminente servitör, blåser i snäckan. Då är det dags för mat! Vi skulle ha rullat härifrån om vi stannat längre, det går liksom inte att äta donuts till frukost..
Eftersom det är Diwali idag, röd dag på Fiji, har det varit många gäster som passat på att ta långhelg här på ö. Högtiden har dessutom firats med ljudliga fyrverkerier de senaste kvällarna till barnens stora förtjusning. Häftig syn när denna tropiska miljö, sand och turkost hav, lysts upp av diverse fyrverkeri. Annorlunda än vår nyårsmiljö hemma i mörka norden.
Vi har tränat en del på snorklingen sedan vi skrev sist. Solen har visat sig och upplevelsen blir bättre för varje gång. Det är verkligen som att vara i ett jättelikt akvarium. Korallerna är fantastiska! Vi har varit ute och kikat på öns korallodling där stora odlingsbord är fulla av ”korallbebisar” ca 100 meter ut från stranden. Omgärdat av fiskar i regnbågens alla färger som man möter i stora stim. På botten finns de blåaste sjöstjärnorna man kan tänka sig tillsammans med de märkliga sjögurkorna (om det nu är sjögurkor?!). Allt finns så nära stranden och är så lättillgängligt.
Vi inledde denna dag med en kajaktur runt ön och en rejäl frukost. Det är dags att åter sjunka in i laptoppens underbara värld. Vi blir smått mobbade av personalen för att vi alltid sitter med våra datorer och inte njuter av ö-livet. Vi tycker att vi njuter i allra högsta grad!

Kram från Leleuvia Island Resort!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *