Konsten att intervjua någon

Arbetet fortlöper och det är intressant att notera skillnaden i dynamik i olika samtal och varierande intervjutekniker man tvingas ta till i olika situationer. De flesta jag träffat har varit underbara; generösa, givit av sig själva, intresserade av processen, passionerade och nyfikna. Därför blev det lite av en chock att intervjua en person som på telefon lät så intresserad och hjälpsam, men väl på plats agerade fullständigt motsträvigt, mästrande och förminskande. Jag undrade verkligen där och då vad jag gjorde där, och varför jag var i Egypten över huvud taget. Insåg först senare att jag hade mött en av de personer som är del av problemet. Hierarkiska, dominanta män som anser att det är “inga problem” med någonting, och som trycker undan andra i sin framfart. Tur att det finns så många andra fina människor och miljöer som kan få en på gott humör igen. Resten av dagen blev över förväntan och det är svårt att vara ledsen länge i ett kollektivistiskt samhälle. Alltid är det någon som livar upp ens dag!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *