Nu är vi på plats!

Efter snart två dygn i Mpongwe har vi nu fått vårt hem för två månader, vars en lokal telefon & nu ÄNTLIGEN tillgång till ett i alla fall halvfungerande internet.

Vi har blivit väl mottagna, speciellt av sjukhusdirektören & hans familj som idag tog med oss  på en dagsutflykt med kyrkobesök & lunch hos släktingar där vi fick smaka Nshima för första gången. Nshima är majsmjöl som rörs i kokt vatten till en fast konsistens med en särskild teknik. Till det fick vi en grönsaksröra gjord på övriga delar av majset, kyckling & fisk (med ben i). Vi har fått höra att när vi smakat Nshima kommer vi inte vilja åka tillbaka till Sverige igen. Vi vet inte riktigt om vi känner så än, men gott var det absolut.

Nu måste vi snart lämna MBA-kontoret där vi har tillgång till internet. Så vi får skriva mer om vår resa hit en annan dag.

Nyckelord hittills: Kulturkrock, frustration, spänning, huvudvärk, gråt & glädje.

Hörs snart!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *