Intervjuer i Bangkok.Inte som vi trodde :)

Innan jag går in på hur vi tycker själva intervjuerna har gått så måste jag tacka vår kontaktperson för att ha hjälpt oss med att organisera alla träffar och fixat och trixat med tiderna. Det måste inte varit det lättaste…så stort tack Maytinee.

Så nu har vi äntligen lämnat Bangkok efter två veckor att ha gjort fyra intervjuer av sex tänkta. Bangkok som stad är i sig helt galet stor och att bara åka runt för att hitta de olika organisationerna har varit en utmaning i sig. Även om de flesta pratar ganska bra engelska i turistområdena så har det varit lite svårt att förklara vägen dit vi ska, då vi ibland inte hittat eller glömt att ha adressen på thailändska. Men vi måste säga att vi har haft extremt tur med all hjälp vi har fått av taxi chaufförer som ringt på sina mobiler för att prata med organisationen vi skall till och suttit och verkligen frågat alla om vägen dit. Tusen tack..

Det har varit extremt intressant att göra alla intervjuer, då vi kommit till de olika organisationerna och inte vetat vad dom vet om oss, och i dom flesta fallen så har dom inte vetat vad syftet med intervjun har varit. Men återigen har vi bemöts av vänlighet och en öppenhet från våra intervju personerna. En annan aspekt som är väldigt viktig att nämna är den kring just språkliga komplikationer som kan uppstå när man gör intervjuer i Thailand. Vi har inte mailat eller pratat med några av de personer som vi har fått intervju med, den kontakten har vår kontaktperson skött. Så första kontakten har varit när vi har ringt cirka två dagar innan vi skulle träffa dom för att bekräfta mötet och har då upptäckt att deras engelska kanske inte har varit den bästa och att visa av dom skulle gärna vilja ha en tolk närvarande.

Vi har nu material som behöver transkriberas och vi har inte bestämt oss om det är tillräckligt eller om vi skall, om vi har möjlighet och allt sånt, att göra två intervjuer till. Men ni är vi på en ö som heter Ko phangan och kommer antagligen stanna här tills vi åker hem. Det känns skönt att få lite lugn och ro och kunna arbeta med uppsatsen, Bangkok är i största laget. Plus så är stranden och naturen inte fy skam det heller ;).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *