Det gar framat!

Hej allihopa!

Snart har tva veckor gatt sedan vi anlande, och man borjar fa en vardag. Nu hittar vi standen dar man kan kopa avokadon (som ar stora som 4 hander till ytan!) och kartan aker inte upp lika ofta. Dessutom har vi flyttat till en jattefin liten tvaa och vi har gjort oss hemmastadda dar med vaxter och pynt.

Tredje dagen i Havanna traffade vi en konstnar vars mamma ar lakare i Güines, en narliggande stad. Efter ytterligare nagra daga akte vi darfor dit for att traffa henne och se om hon kunde hjalpa oss att fa kontakt med sjukskoterskor att intervjua. Hon blev valdigt intresserad av projektet och nu avvaktar vi att fa svar, da hon maste fixa alla tillstand som behovs. Men det verkar som att det kommer att losa sig for oss och dessutom kanner vi att vi funnit en underbar ny van: Eduardo, sonen, som visar runt oss och hjalper oss med allt vi behover. Han ar dessutom en bra spanskalarare for Julia.

Vi hanger lite med tva socionomstudenter fran Malmo Hogskola som praktiserar har, och imorgon ska de, Eduardo och vi aka till en feria, alltsa en marknad; den storsta i Havanna. YAY!!!

Igar traffade vi en sjukskoterska som jobbar pa ett sjukhus i Havanna och motet resulterade i en 4-timmars fantastisk upplevelse. Han berattade om allt mojligt angaende sjukvardssystemet och hans jobb. Han ar projektledare for ett nationellt program om prevention och arbete kring HIV. Han hade sa mycket kunskap som han delade med sig av sa att man blev helt lyrisk. Han kommer dessutom att forsoka fa tillstand till att ta med oss till ett pass pa jobbet sa att vi kan fa uppleva hur en kubansk sjukskoterska arbetar en vanlig dag.

Hoppas allt ar bra med alla. Hasta luego!!!

Julia & Amanda

 

 

2 svar på ”Det gar framat!”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *