På plats

Hej hej
Sitter i kyrkans kontorsreceptionen och använder deras wireless. Vi blev glatt överraskade att denna tjänst erbjuds, mot betalning såklart, då vi tänkte att det skulle bli svårt med internet. det går inte fort, men det går. oftast.

Jaha, så vi är här i Mpongwe nu. Har landat och acklimatiserat oss, typ. Det har varit omtumlande dagar med många intryck många ansikten, mycket värme, många människor, mycket kryp, många spindlar, mycket fukt, mycket ris potatis bönor, mycket osäkerhet och listan fortsätter… mångt om mycket.

men nästan alla är mycket vänliga och hjälpsamma och vi känner oss välkomna i Afrika, Zambia och Mpongwe.
På Johannesburgs flygplats blev Emelie greated med: “Hello my sistah”. Nice!

men så har det också varit en del frustatrion och jobbigt för det är inte helt lätt att komma igång med projektet. tillstånd hit o tillstånd dit, såklart, precis som i sverige behövs avdelningstillstånd el liknande, men det tar tid och är mer omständigt här. och senkommer påskhelgen o alla är lediga o då blir det inte några intervjuer. tålamod, tålamod. tålamod!

Känslorna går upp o ner rätt mycket. Är glad att vi är tillsammans och har godis, kortlek, yatzee, gin, ahlgrens bilar, weters orginal, nappar, kexchoklad, marabou, fia me knuff, musik, headlights, fickknivar…

Köp inte Naturkompaniets myggnät – det suger! det är litet och passar knappt runt sängen och dessutom svårt at hänga upp. Som tur är fanns det stora fina nät (med massa hål i – glada att vi hade med nål o tråd) som vi använder iställer. Dock ej impegnerade.
och myggbitna har vi blivit. och Erika nojjar, dock inte lika mycket längre, om malaria. men vi tar vårt lariam o har inga hallisar än.

jaja… livet rullar sakta men säkert på och idag ska vi på middag med nio svenskar o en sydafrikan. muzungos hela bunten (vitingar).

Mwabuka shani så länge, hej hej!

Ett svar på ”På plats”

  1. Tänker sååå på er 😀
    Ta hand om varandra och njut av upplevelsen!
    Puss o Kramar!!!!!
    Malinka o Lille Lukas

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *