Hujambo!

Hej och godkväll! Idag är det Limpan som skriver!!

Vi har nu varit här på TICC i tre veckor och dagarna rullar på. Vi är färdiga med både intervjuerna och transkriberingen. Det gick mycket snabbare och smidigare än vad jag tänkt mig faktiskt. Dock var det himla tradigt att transkribera, men, nu är det klart och det är väldigt skönt.

Vi har intervjuat sjuksköterskor både på en HIV-klinik och på en förlossningsavdelning på Bombo Hospital. Alla intervjuer var väldigt spännande och jag känner mig så himla tacksam över att vi fått intervjua dom och ta del av alla smarta och viktiga saker dom hade att säga. Nu ska det bli spännande att börja jobba med all data vi samlat in. 

IMG_4402
Elderly home under upprustning

Idag tog vi en liten paus från uppsats-jobbandet och följde med ut till ett äldreboende där vi hjälpte till att måla om. Äldreboendet har varit i väldigt dåligt skick men TICC har gått in och bidragit med resurser, så nu pågår upprustning för fullt!

Annars så har vi bestämt ett avresedatum härifrån nu. Om ca två veckor drar vi vidare till Arusha för safari. Det känns bra tycker jag. Det är fantastiskt att ha möjlighet att kunna följa med ut till olika health centers, kliniker, äldreboende och annat. Det är ju något vi inte kommer ha möjlighet att göra på andra ställen. Men det känns också bra att komma vidare och se lite annat av Tanzania. TICC är lite som en norsk Ö i Tanga. Det är ett mycket bra ställe men blir ju lite mycket norskt i längden hehe. Nu ska vi iallafall carpa sista tiden här och följa med ut på så mycket program vi kan.

Det var allt för mig. Här kommer lite bilder också.

IMG_4405
journaler på HIV-kliniken
IMG_4407
Fin affisch på Bombo hospital
IMG_4404
Gammalt övergivet sjukhus på Bombo sjukhusområdet.

IMG_4406

IMG_4401
Skumpig dala-dala resa

Kan ju även tillägga att jag typ genomgår daglig KBT-träning för alla insekter och småkryp och diverse krälande/krypande varelser. Så mycket djur alltså. Tur att jag bor med en som inte är lika kinkig som jag.

Kwaherini!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.