De första dagarna

Ja nu har jag varit i Kunming i tre dagar och det är redan frustrerande på flera olika sätt. Som tur är har jag blivit bra mottagen av min två kontaktpersoner samt två studenter. Däremot är det andra saker som jag har svårt med. Jag bor i ett rum som var när jag kom extremt skitigt och äcklig men efter mycket rengöring är det nu bättre. Där finns också kinesisk toalett, vilket innebär ett hål i marken och detta fenomen är jag inte helt bekväm med. Mitt rum är heller inte speciellt varmt, när det är rättare sagt skitkallt! Det är kanske 10 grader så om nätterna sover jag med strumpor, långbyxor, långärmad tröja, halsduk, mössa, sovsäck, täcke, filt och en värmepåse. Att vänja sig vid den kinesiska maten är häller inte det lättaste. Till frukost äter men nudlar, kött, grönsaker och lite soppa ovan på.

Just nu har jag extrem hemlängtan både på grund av sakerna ovan men också för att wifi anslutningen är extremt dålig vilket gör kontakt med omvärlden mycket svår. Skillnaderna mellan den kinesiska livsstilen och den svenska är enorm och jag har nog hamnat lite i chock. Men jag tror och hoppas att allt blir bättre, det tar bara lite tid att vänja sig vid allt nytt.

Ha det fint!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *