Fiesta och drama

Nu har mer än halva tiden gått här. Känner redan paniken växa, vill inte åka hem!
I helgen var vi och kollade in Rio Celeste, det är två floder som möts och när mineraler från floden och vulkanen möts bildas klarblått vatten. Det var verkligen underbart vackert!

Här har ni mig framför vattenfallet
IMG_6172

Här kan man se floderna mötas

IMG_6158

På kvällen gick vi på en klassisk fiesta i staden där vi var. Jag har dock lite problem kring deras djurhållning då festivalen går ut på att hästar ska dansa och tjurar ska ridas så jag höll mig till öltälten så jag slapp se eländet.

Intervjuandet går framåt, har totalt lyckas få ihop 7 intervjuer och det kan nog bli några fler om jag önskar.
Organisationen som jag skriver för har visat sig ha stora problem, jag har pratat med flera personer inom regeringen och alla säger samma sak, tydligen ska kvinnan som öppnat boendet ha behandlat flickorna dåligt, både fysiskt och psykiskt. Detta är inget jag sett med egna ögon men har fått förklarat det för mig av anställda här. Barnavårdsmyndigheterna har varit här och förbjudit henne att överhuvudtaget vara här, och om hon inte förhåller sig de regler de satt upp stänger det ner hela boendet inom två veckor! Mitt i all denna kaos har två tjejer rymt från boendet, de berättade för sina rumskompisar att det skulle möta upp en man som säljer marijuana och de skulle bo hos honom. Dessa tjejer är 15 år gamla och riskerar nu att återigen hamna på gatan, vi är alla väldigt oroliga för dem. Då det är frivilligt att bo här på boendet så kan ingen tvinga dem att komma tillbaka hit men barnavårdsmyndigheterna har fortfarande ansvar för dem då de inte är myndiga, så allt vi kan hoppas på nu är att de hittar dem.
Så just nu är allt en enda soppa vilket också påverkar mitt uppsatsskrivande, det är väldigt svårt att vara objektiv.
Nu är det snart påsk (Semana Santa) och det är en väldigt stor högtid här i Costa Rica, alla ska på semester så det är kaos i trafiken och väldigt mycket fest, eventuellt tar jag några dagar ledigt och möter upp några nyfunna vänner vid stranden.

Nu måste jag återgå till att transkribera intervjuer (så grymt långtråkigt)!

Ciao!

2 svar på ”Fiesta och drama”

 1. Vaaaaa….. vill inte hem???? Låt det inte bli typ en ny “Australienresa” hahaha!
  Vi väntar på dej!
  Ha en trevlig Påsk gumman och va rädd om dej!
  Alll världens kärlek ♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡

 2. Hoppas det löser sig med tjejerna ! Verkar som du haft en intressant tid! Håller med, vill inte heller åka hem från detta Sydafrika jag just nu befinner mig i! Och jaa, transkriberingen känns som en evighet!

  Vänligen

  /Suzanne – Johannesburg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *