Motgångar och medgångar

Nu är jag redan inne på min tredje vecka här i Costa Rica. Tiden flyger iväg!

Den senaste veckan har jag utfört ytterligare en intervju med INAMU som är en del av regeringen som arbetar med kvinnofrågor och jämnlikhet. Det var väldigt givande och intressant, samtidigt som jag blir upprörd över att höra problemen som finns här rörande macho-kulturen och den objektifierande kvinnosynen som fortfarande finns kvar. Samtidigt blir jag glad över att veta att det finns en organisation inom staten som arbetar hårt med denna typen av frågor.

Har också haft lite motgångar, har bokat in en intervju med en kvinna som jobbar på CONACOES som är en del av staten som arbetar med sex trafficking av barn, hon pratar inte engelska och jag pratar väldigt dålig spanska så jag bokade in en tolk. Det slutade med att hon avbokade den första gången och den andra gången avbokade tolken. Så klart blev jag lite less då det är en mycket viktig intervju, men det är bara att ta nya tag och tjata på (vilket man måste göra mycket här för att komma någonstans). Dessutom är samtliga statliga organisationer i San Jose, vilket är 4 timmars bussresa från där jag bor så det är mycket åka buss!

Utöver detta har det varit ett ganska så stort vulkanutbrott här, aska flög över hela San Jose och det luktade bränt. Flygplatsen var stängd lite mer än ett dygn, så nu hoppas vi på att den lugnar ner sig!

Trots motgångar så har jag en del medgångar också, har kommit i kontakt med en annan NGO som jag tänkte intervju för att höra hur de upplever samarbetet med staten, detta har blivit ett litet tillägg som inte var planerat.  Grundaren av organisationen har nu ordnat så jag får en intervju med en åklagare som har hand om samtliga sexbrott i Costa Rica, så honom ska jag träffa nästa vecka. Dessutom har jag fått förfrågan om jag är villig till att sammanställa den svenska sexköpslagen då denna organisation vill lämna in ett lagförslag till staten med ett förslag som liknar den svenska lagstiftningen angående köp av sexuella tjänster. Idag är prostitution lagligt i Costa Rica.IMG_6085_2

Det var allt för denna gången!

Bifogar en bild på mitt lilla hus och den fina utsikten!

Hasta luego!

IMG_5984

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *