¡Pura Vida¡

Hallå hallå!

Då min inloggning till bloggen inte har fungerat så har jag inte kunnat blogga, men nu är det äntligen löst!

Jag har nu befunnit mig i Costa Rica 1,5 vecka. Har ju varit här innan så jag visste ju att jag skulle älska landet.

Organisationen Salvando Corazones som jag gör min uppsats igenom har varit mycket behjälpliga med allt. De bedriver landets enda safe house för flickor mellan 12-18 år som blivit utsatta för sex trafficking. Dock har Socialmyndigheterna skickat hit en 10-årig tjej fast Slavande Corazones inte har licens till att ha så unga flickor, men hennes två systrar fick flytta hit efter att deras mamma hade sålt dem till sexindustrin och de ville inte dela på systrarna så även hon fick bo här. Jag har fått träffa alla flickorna och äter alla mina måltider tillsammans med dem. Min spanska är tyvärr väldigt dålig så kan inte riktigt kommunicera med dem, men som tur är kan andra hjälpa oss. Det är så fruktansvärt att tänka på vad dessa tjejer varit med om, men de är så underbara på alla sätt och viss och det värmer att se att de älskar livet igen och att de har en ljus framtid!

Jag har hittills gjort två intervjuer, en med grundaren till Savlando Corazones och en med International Organization of Migration (IOM). Det har varit mycket lärorikt och givande. Alla är väldigt behjälpliga och uppskattar att jag utför min studie, vilket känns extra fint!

Förra veckan fick jag även följa med till ett möte med Costa Rica´s Vice President, det var verkligen givande och hon har jobbat mot trafficking och CSEC i hela sitt liv så vi alla ser ljuset att kunna minska problemen i landet.

Jag har även flyttat in i ett litet hus med utsikt över Lake Arenal, detta delar jag med en tjej från Frankrike som gör sin praktik här.

Har inte så mycket ledig tid då det hela tiden gäller att anpassa sig till intervjuer och möten men i helgen tog vi ledigt och åkte på festival i Liberia vilket är Costa Rica´s andra största stad. Det var hur kul som helst, dock blev en kompis bestulen på sin telefon och alla sina pengar. Detta är inget ovanligt här, det var ungefär tionde gången det hände honom… Dock hade har inte lärt sig av sina misstag 🙂 Som tur var kom han inte till skada utan de bara frågade honom om vad klockan var och oturligt nog tog han upp telefonen ur fickan och de tog den och sprang iväg. Efter det skulle han ta upp pengar till en taxi och då kom en ny snubbe och tog pengarna och även han sprang sin väg.. Så det gäller att hålla i sakerna här!

Det var lite om min första tid här!

Ett svar på ”¡Pura Vida¡”

 1. Hallå hallå!
  Jo då…….jag hittade högskolans bloggsidor och hoppas att du kan läsa mej! Hahaha
  vilket föredrar du ? Här eller på Messenger? Vet inte ens….kanske är det samma system? Jag tycker nog denna vägen genom bloggen eftersom jag har begränsad sms användning/månad.
  Kan du lägga ut bilder här? Kunde ju va trevligt!
  Hur är det annars? Trivs du och inte har alltför stor hemlängtan?
  (Vi har längtan. Efter DIG!!!!!!!)
  Nu är strax toscakakan klar. Den ska serveras ikväll med kaffe, jordgubbar och en klick vispgrädde! Klart Sven ska ha det……röntgen imorgon bitti!
  Nu är det dax att ta hissen ner till tvätteriet och ta upp rentvättade lakan! Ock bädda. Som är urtrist.
  Va rädd om dig hjärtat mitt. Finns många faror där ute i bushen!
  (Har föresten lagt upp din blogg som ett bokmärke!)
  Jodå så atte!
  Hårda kramar å tusen pussar! ♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥♥♡♥♡♥♡♥♡♥♡♥

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *