Yasawa Islands

I fredags lämnade vi Safari lodge och huvudön för att testa ”vykorts Fiji” innan det är dags för oss att vända hem till Sverige. Mamanuca Island och Yasawa Islands är de ö-grupper som sväljer mest turister har vi förstått det som, de ligger väster om Viti Levu och tillhör den torra delen av Fiji. Det är här de vita stränderna, det turkosblå havet och öar fulla med resorter finns. Det känns märkligt att komma hit och det krockar lite med den bilden vi fått av Fiji. Har finns det inte en enda indier och fijierna som jobbar strålar av serviceanda. Annorlunda än den upplevelse vi fått av landet i Suva och de östra delarna. Det är också annorlunda och isolerat att bo på dessa resorter, vi får andas lugnt och intala oss att njuta för att inte bli allt för rastlösa. Att inte ens välja middagen utan att hålla sig till resortens ”mealplan” är nog det största ”problemet”. Ingen indisk curry, inga roti och ingen Minut Made-juice med sugrör..
Vi har tagit ledigt över helgen. En vän från NZ mötte oss i fredags och ska hänga med oss några dagar. Känns skönt att bryta av skrivandet och tänkandet några dagar, imorgon är det måndag och då är det back to work. Vi passar alltså på att njuta för fulla muggar av hängmattor vid vattenbrynet och skönlitterära böcker i skuggan. Det känns som att vi smiter lite från vårt jobb men det får det vara värt.

Love från Coralview!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.