På plats på Fiji

Då var vi på plats på andra sidan jorden! I ett vackert land med underbara stränder och vajande palmer. Vi landade tidigt i torsdags och tillbringade sedan förmiddagen på en väldigt skumpig buss innan vi kom fram till huvudstaden Suva.

Vi hittade utan större problem fram till vårt boende, en liten lägenhet som är belägen mellan centrum och universitetet. För att hålla oss vakna och ha en chans att ändra dygnsrytm så promenerade vi omkring under eftermiddagen samt testade de lokala bussarna.

Bussarna är värda ett kapitel i sig, de är galna. Fönsterlösa gamla skruttar som låter värre än en gammal traktor och vi blir lika förvånade varje gång de lyckas komma upp för backarna utan motorstopp. Dessutom spelar chaufförerna musik tillräckligt högt för att överrösta motorn. Fantastiskt! Att åka runt med dem är ett mycket billigt nöje, 70 cent för en tur (ca 3 kr).

Vi höll oss vakna till strax efter 18 vilket resulterat i att vi numer är ganska morgonpigga typer (!). I fredags var vi på plats på universitetet redan strax efter 9 och träffade kvinnan som är vår kontaktperson på internationella kontoret. En trevlig och tillmötesgående prick.  Vi hann också med att fixa internet och äta massa god indisk mat. Vår plan är nu att sitta så mycket som möjligt på universitetets bibliotek för att läsa och planera in våra intervjuer relativt snart så att vi är klara i Suva till 31 okt för att sedan kunna se mer av Fiji. Datorerna har vi medpackade så skriva kan vi göra på vilken resort som helst!

Igår fick vi första smakprovet på strandlivet. Vi fick skjuts av vår kontaktperson till Pacific Harbour, 1 h bilfärd från Suva. Underbar strand med mysiga resorter och otroligt, otroligt kristallklart vatten. Nästa inköp blir en snorkel!

 

Massa kramar från två vägledningsnördar på äventyr på söderhavsön Fiji – nu med smått rosaröda nästippar!

Pacific Harbour strand T & E Pacific Harbour

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *