En ny familj!

På kvällarna förvandlas receptionen på vandrarhemmet där jag bor till ett lokalt vattenhål. Människorna i området kommer dit för att få senaste up-daten, ta en dricka eller bara snacka skit. Det är en väldigt trevlig miljö där alla snackar med alla och självklart var “alla” intresserade av att snacka med mig. Jag blev snabbt vän med en man som bodde några hus bort. Han frågade vad jag gjorde i Sierra Leone och jag berättade om mitt forskningsprojekt och var jag var på väg. Det visade sig att han hade familj uppe i norr, så om jag ville ha någonstans att bo så kunde han fixa det. Jag sa JA! innan han hunnit blinka. Så nu har jag flyttat in hos min nya familj. Det kunde inte ha blivit bättre, snacka om att komma människor in på livet :).

Det här inlägget postades i KS - GPS och märktes , , av Maria Persson. Bokmärk permalänken.

Om Maria Persson

Jag pluggar magisterprogrammet i Globala Politiska Studier med inriktning mot internationella relationer. Under maj och juni 2013 kommer jag att befinna mig i Sierra Leone, närmare bestämt Freetown för att göra intervjuer till min D-uppsats. Uppsatsen handlar om land grabbing inom gruvindustrin i Sierra Leone. Land grabbing är ett ständigt växande fenomen, där internationella företag eller andra länder, hyr resursrik mark i värdlandet, för att sedan utvinna resurserna för egen vinnings skull. Konsekvenserna blir oftast att värdlandets befolkning blir tvångsförflyttade och saknar kompensation för inkomstbortfall. Intervjuerna som kommer att ligga till grund för uppsatsen antas kunna visa de orättvisor som uppstår i dessa tvetydiga affärer mellan globala aktörer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *