Då var jag på plats!

Med ganska kort varsel planerade jag min resa till Sierra Leone. Efter påsk fick jag besked om att jag fått ett MFS och nu 4 veckor senare är jag på plats. Däremellan hann jag med MFS-förberedelsekurs i Härnösand som var mycket givande. Sida tillhandahöll en landinformatör som kopplade ihop mig med en svensk student från Göteborg som redan var på plats i Sierra Leone. Genom henne fick jag tag i ett rum i Freetown och ska nu bo där under en kortare tid. Planen är att jag ska bege mig norrut till Tonkolili district. Detta är området där African Minerals utvinner järnmalm. Jag har kommit i kontakt med en organisation här som utreder kontraktet mellan det utländska företaget och landets regering, och genom dem hoppas jag på att komma i kontakt med drabbade människor i gruvdistriktet.

To be continued…….

Ett svar på ”Då var jag på plats!”

  1. Åh, va härligt! Alltid skönt att lära känna någon. Ser fram emot att få höra mer!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.