En vecka (!) kvar till avfärd

De senaste två veckorna har jag, med en viss spänd förväntan, räknat ner från dag till dag inför den stundande avfärden. Men så vaknade jag i morse och bara kände hur overkligt det känns, nu är det bara en vecka kvar till avfärd. Bara en vecka. Med ens kom känslan över mig att jag känner att jag har så mycket att uträtta innan jag kan åka dit. Detta är dock inte helt sant, även om jag har en del praktiska saker att fortfarande ta itu med är det mesta redan fixat och klart. Det som dock gnager lite inom mig är hur jag ska kunna pausa allting här hemma, då tänker jag bland annat på engagemang i föreningar och inte minst relationer. På ett sätt önskar jag att jag kunde ta med mig allt och alla till Gambia, å andra sidan tror jag att erfarenheten av att genomföra den här studien på egen hand kommer att få mig att utvecklas som person.

Vad det gäller själva studien ska jag nu under den kommande veckan bland annat läsa på om intervjuteknik och transkribering. I dagsläget känner jag mig verkligen som en lekman inom dessa områden, det är verkligen inte så enkelt som att bara sätta sig ner, intervjua, transkribera, skriva uppsatsen och tro att man har ett genomfört ett helt opartiskt verk. Saker jag kommer att behöva förhålla mig är exempelvis hur jag kan få intervjupersonerna att känna sig bekväma i intervjusituationen, samtidigt som jag håller mig opartisk och fullföljer min uppgift.

Avslutningsvis vill jag, för den som är intresserad, ge lite förslag på länkar där man kan läsa mer om Gambia och matbistånd:

Om Gambia: http://www.swedenabroad.com/Page____112873.aspx
11 hungermyter: www.dosomething.org/tipsandtools/11-myths-about-world-hunger
World Food Programme i Gambia: http://www.ungambia.gm/wfp/about.html

/ Daniel

2 svar på ”En vecka (!) kvar till avfärd”

  1. Hej hej
    Ja, visst rinner bara tiden iväg?
    Ett tips till intervjuerna är att köra en testitervju. Alltså – du har dina frågor redo, du ställer dem o du får svar, ställer följdfrågor osv. Sen transkriberar du allt o antecknar det som inte transkriberingen fick med. DÅ upptäcker du om det är bra eller mindre bra samt det som du måste/behöver ändra. Det är ett bra trick att göra – dvs köra en testrunda. Om du är riktigt slipad, så tar du en person som du vet är svår att intervjua och som kan göra livet svårt för dig. Då är du ÄN mer förberedd när det väl gäller.

    Lycka till. Och glöm inte att resultetet är det du får, inte det du önskade att du hade fått.
    //Åsa

  2. Lycka till på resan Daniel! Hoppas på att man kan få se lite bilder på bloggen senare 🙂 Ha det gott där nere, och hoppas det går bra med projektet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.