Beviljat MFS & bokade biljetter, galet spännande & lite nervöst!

Jaha, då sitter jag (Lina) här och skriver vårt (mitt och Jennys) första blogginlägg.

Det känns inte som att det var så länge sedan som vi satt på ett cafe och  klurade på vad vi ville undersöka i vår c-uppsats, och nu helt plötsligt sitter vi här med ett beviljat stipendium och bokade resor. Och om några månader beger vi oss till Namibia för att undersöka mr-statusen för hbt-kvinnor i landet. Det känns galet spännande och lite nervöst! Det är ju så mycket som ska fixas, allt från att hitta rätt litteratur till att se till att vi blir ordentligt vaccinerade. Jag blev i alla fall lättat idag när jag fått reda på att vi antagligen slipper malariaprofylax, har hört så mycket om dess biverkningar så den slipper vi gärna. Mer orolig blev jag när jag fick höra hur kosten nästan uteslutande i Namibia består av kött, både jag och Jenny är vegetarianer OCH blir lätt griniga om vi inte får ordentligt med mat i magen… Jaja, det löser sig väl, vi får väl packa ner ett lass proteinpulver eller nåt så att vi reder oss.

Vad som ska göras här näst är jag lite osäker på, resan är bokad, bloggen dras i skrivandets stund igång och förberedelsekursen är vi anmälda till så jag vet inte riktigt vad som kommer härnäst. Kanske är det dags att börja finslipa lite på våra frågeställningar, leta boende i Windhoek där vi kommer att utgå ifrån, söka litteratur, komma på vad vi egentligen söker för svar i de intervjuer vi tänker utföra, oj…ja,det finns nog en hel del att göra märker jag nu när jag sätter det på print!

Well, det är väl bara att sätta igång!

Vi hörs!

4 svar på ”Beviljat MFS & bokade biljetter, galet spännande & lite nervöst!”

 1. Hej tjejer
  Hälsningar från Namibia och Swakopund där jag är nu, Sitter på hotellet med utsikt över havet (mäklarutsikt – får luta mig åt sidan). Det är knappt 20 grader o grått o lite kyligt. Men det är underbart att komma hit igen. Jag tänker på er o har plockat några broschyrer som jag hoppas kommer till pass. Ni kommer att få det såååå härligt i Namibia på er tur.

  Och grattis till första blogginlägget… men oj, bokat resa redan?? Frågeställningar?? Hu… jag har en del jobb framför mig. Tack för påminnelsen o lycka till!!
  //Åsa

 2. Hej
  Har hittat en bok om en man som heter Axel Eriksson och som kom till Namibia som 19-åring. Kanske inget idag men detta var runt 1865. Namibia har lockat svenskar i över hundra år och det är mycket intressant att läsa vad de upplevde och vad de gjorde i landet vid den tiden. Inte alltid så rolig läsning eftersom de sköt väldigt många djur och skapade handel kring desamma. Bokens titel är: The Trader King of Damaraland”. Jag kan rekommendera den varmt.
  //Åsa

  1. Vad snäll du är Åsa som tänker på oss och plockar broschyrer och kommer med boktips! Tack! När åker du till Indien och hur länge är du borta? Tänkte om vi ska hinna hämta broschyrerna innan vi drar den 26 mars. Vi bor ju i helsingborg men den 16/1 börjar vi plugga som vanligt i Malmö igen så då kanske vi kan komma förbi och hämta dom nån dag.
   /Jenny

   1. Hej
    Ja, det är mest turistgrejor med tips om boende o aktiviteter men jag har även köpt en karta åt er över Namibia. När jag har alla grejorna på plats, så skickar jag dem till er. Maila mig bara en adress.

    Indien blir hela februari och hela mars. Jag har ju ingen kurs som jag följer i något program, så jag kan välja tid när det passar mig bäst (och mitt jobb).

    Maila mig på min mail o så skickar jag det jag har.

    //Åsa

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *