Dags att åka hem

Efter drygt fyra veckor i Dakar är det dags att åka hem. Det har varit fyra intensiva men roliga veckor. Jag har till exempel lärt mig att det går att undervisa på franska, men att det kräver mycket förberedelser och är riktigt ansträngande. De sista dagarna hade jag inte hunnit förbereda mig för att undervisa på franska, utan fick växla mellan franska och engelska och det gick det också. Det var till och med så att det uppskattades av lärarna eftersom de tycker det är viktigt att studenterna lär sig engelska, något som inte är en självklarhet för dem. Universiteten i Senegal har många internationella samarbeten men nästan uteslutande med franskspråkiga länder (i huvudsak Frankrike, men även Belgien och Kanada). Eftersom undervisningen fallit väl ut är nu den stora utmaningen att bygga vidare så att det blir ett fortsatt samarbete med ömsesidigt utbyte. Jag hoppas att jag och kollegor i Malmö får möjlighet att åka hit igen, och att Mah har möjlighet att ta emot någon från Senegal som gäst.

Jag kommer att sakna solen och musiken men det ska bli skönt att
– komma hem till familjen igen
– slippa sova under myggnät
– slippa äta malariapiller
– äta annat än ris och fisk (inget fel på maten, men lite enformig)
– inte behöva kämpa med franskan varje dag

Trälejonet fick jag i avskedspresent av institutionen, och därhemma väntar lejonet Kurre.

2 svar på ”Dags att åka hem”

  1. Hoppas du får en fin hemresa… om det visar sig att det skulle gå att få ihop undervisning på Engelska så räkna med mig. Jag följer i dina fotspår. Först Indien sen kanske Brasilien och gärna Senegal.

  2. Välkommen hem!
    Här är det mörkt redan vid 16.30 och kaffet här på medea är som vanligt lagom micro varmt men vi håller absolut höjd ändå!!!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *