Vardagsrutiner

Drygt en vecka har jag nu varit i Indien! Det har varit en intensiv och lärorik vecka. Ännu har jag inte undervisat men haft en hel del möten. Så nu kommer vi till en ny vecka med troligen nya utmaningar. Söndagen var jag rätt trött så jag tog en dag till hemarbete – bland annat lite administration på hemmaplan. Just nu pågår allt arbete med förberedelser inför nästa termin.

 

Det är allt från ändra litteratur- och kursplaner på kurser till att koordinera scheman. Detta arbetet går ju ganska bra att utföra också på distans.

Morgonrutinerna börjar nu sätta sig riktigt bra. Stiger upp lite över 6, gör min frukost i köket, som också fungerar fint som vardagsrum och hemmakontor. Jag har en dryg timme på mig innan Krishna kommer och hämtar mig för avfärd mot universitetet.

På morgonen har han redan donat med bilen. Vilket framförallt innebär att göra i ordning det lilla biltemplet som placerats på bilens instrumentpanel. Ibland har han redan pyntat med nya väldoftande jasmine blommor, ibland åker vi förbi någon som säljer dem, samtidigt som vi tar en liten indisk tea.

 

 

Även på IIIT-B har hustemplet gjorts fint på morgonen, och ljusen har tänts. Detta är ett vackert sätt att börja dagen på, och ger en god stämning innan arbetsdagen börjar.

Dagens arbete handlar framförallt om att 1) försöka få möjlighet att komma till några av partnerföretagen som IIIT-B samarbetar med. jag har också tänkt sätta ihop en introduktion kring vad interaktionsdesign kan vara – med syfte att få en diskussion bland masterstudenterna om hur de ser på interaktionsdesign och interaktions-design-processer som en del i utveckling av indisk IT-industri?

 

 

Men först en morgonkaffe med Professor Poonacha, vilket har blivit en riktigt trevlig vana.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *