Som motvikt till facebook

Att ha Facebook med på utbytesresor är ju rätt smart. Det digitala vykortet är ju fantastiskt, men det har sina sidor! Skulle bilden som skapats i Facebook vara sann så har vi nu under en vecka shoppat, ätit gott, druckit gott och levt lyxigaste strandlivet. Ja det har vi ju också hunnit, men inte desto mindre hann vi på en vecka ha 15 enormt olika möten, med spännande kollegor och studenter.

 1

Måndagens första möte hade vi på “Research och Civic Engagement”  där vi mötte director Kelly Astro under mötet fick vi också ett samtal med Dr. Wang. Kort handlade mötet om att förstå “Brunett Honors College” – ett initiativ där studenterna inom ramen för sin utbildning möter organisationer i samhället där de kan bidra med sitt engagemang inom t ex Utbildning, Hemlöshet, Hälsa, Miljö.

2

Public Allies är ett annat initiativ vi fick studera. Här berättar studenterna Britney och Nilmarie om programmet som har till syfte att stötta och skapa möjligheter för ambitiösa studenter att få möjlighet att arbeta med ledarskap- http://www.publicallies.org/site/c.liKUL3PNLvF/b.5106423/k.BD7E/Home.htm

Ett annat inspirerande möte hade vi med Dr. Thomas Bryer på Center for Public and Nonprofit Management. 

3a3b

Så här beskriver de Centret i Sociala medier “The Center for Public and Nonprofit Management is committed to conducting research and coordinating service learning that strengthens the communities of Central Florida and beyond”. 

Ett annat möte väl värt att nämna är det varma mötet vi hade med Madame Ambassador Elam Thomas. Hon delade frikostigt med sig av erfarenheter som visade hennes passion för undervisning inom “The Diplomacy Program” som hon startade upp efter att hon återvände från sin period som USAs ambassadör i Dakar, Senegal.

5

När vi åker på besök på ett eventuellt blivande partneruniversitet så är det också viktigt att få möta universitetets internationella kontor. På kontoret möte vi bland annat Angel Cardic som berättade om hur UCF börjat prioritera internationella samarbeten.

6

 

 

 

 

 

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *