Godmorgon

Idag har jag lärt mig att det är mycket vunnit på att gå upp lite tidigare. Jag blev hämtat klockan 7.30 vilket innebar  att bilresan tog bara 40 istället för dryga 90 minuter. Fast på något sätt är resan som en film som rullar förbi, så än är inte tiden ett stort problem.

I övrigt påminner just onsdagarna här ganska mycket om hur onsdagarna ser ut på K3, Onsdagen verkar vara vikt till olika personalmöten.Utöver personalmöten så har Professor Sadagopan, vår rektor, besök av “Netherlands Organisation for Scientific Research”

Det är Dr. Astrid Zuurbier som är här i och med att hon har ansvar för att bygga forskningskontakter inom Creative industri-fältet mellan Indien och Holland. Det hon framförallt vill fokusera på är områden som teknik och hälsa, smarta energisystem, nya material och nya medier. Vår diskussion med kom mycket att handla om hur vi kan skapa förståelse för att utveckla hållbara system genom att bättre kunna visualisera förbrukarbeteenden och dess konsekvenser på bra sätt. Här i Bangalore kan det till exempel handla om att visa på vad konsekvensernas blir av att bruka vatten på olika sätt. På något sätt har jag på känn att  jag kommer att hålla kontakt med Dr. Zuurbier.

För övrigt har jag dagen för mig själv så att jag kan planera inför morgondagens möte jag ska ha med Prof. Jaya. Vi  ska tillsammans hålla en workshop den 24 november. Så det börjar ju bli dags att träffas och lägga planerna för den.

Jag hann också med att luncha med Registratorn Mr. Ramachandra och Professor Rajagopalan, vi hade en intressant diskussion kring hur Indien på ett bra sätt ska kunna införa datorstöd i undervisning för ungdomar i yngre tonåren.

Ja vad kom vi så fram till… …egentligen kunde vi konstatera att ungdomarna nog var ganska duktiga på att använda internet, men sedan nästa steg att förstå datorn och hur den blir ett bra stöd för lärande det är svårare.

Professor Rajagopalan har också lovat sätta upp en del kontakter med några av de universitet som har designutbildningar här i Bangalore.

Jag tror att vårt nätverk kanske växer ytterligare. Så här kan en arbetsdag på vift se ut!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *