Första arbetsdagen i Indien på riktigt

Jag funderade på hur jag bäst skulle ta mig till jobb. När första bussen passerade fegade jag ut och försökte vinka till mig en taxi i stället.

Klockan 10 anlände jag till IIIT-B efter ett långt letande efter taxi och en långsam färd ner till de mest södra utkanterna av Bangalore. Incheckning via ”security” med tillhörande procedur att signera, och få VIP-pass. Ja VIP-pass får vi som är besökare och det är precis så vi blir mottagna. Jag hann inte mer än innanför dörrarna innan Gururaj, IT-teknikern som skulle hjälpa mig med att få upp min Mac på det trådlösa nätet var i sving. Ytterligare några minuter senare har jag både träffat internationella koordinatorn och rektor samt ytterligare en internationell besökare en forskare från Trinity College i Dublin som forskar kring ”Digital Humanities” . Snabbt och effektivt. Direkt efter de första mötena fick jag mitt bekväma och välutrustade kontor. Detta är inte bara eget kontor, det andades också en varm omtanke som lagts bak varenda liten detalj.

På dörren en skylt med mitt namn. På bordet stod en liten flaska med mineralvatten, en telefon och ett paket med A4-papper. I skrivbords-lådan trängdes två fina rutblock med IIIT-logga ihop med post-it-lappar, tejp, sax, två pennor, överstrykningspenna, whyteboardpenna och tip-ex, allt i nya obrutna förpackningar. Inte utan att jag skäms då jag vet vilken fajt det brukar vara att komma igång på nya arbetsplatser för gäster som besöker Sverige. Här skapades således en första ”action point” att ta med hem. Precis så här ska vi också ta emot våra internationella gäster. Ingen ska kunna tveka på om de är välkomna eller ej. Jag lunchade tillsammans med min Indienmentor Professor Dinesha i universitetsmatsalen, och fick massor med praktiska tips bra att ha under min vistelse på IIIT-B Dagens meny bestod av olika vegetariska grytor med olika styrka och ris, bröd och en liten sötsak. Sötsaken såg ut som en liten snöboll stor som en köttbulle. Om jag ska försöka beskriva smaken så kan den liknas vid mandel-massa med någon form av sagogryn som ytterligare ingrediens. Sött, sött!

På eftermiddagen tar jag en välförtjänt kaffe i Kaféet och samtidigt hoppas jag att jag ska träffa på Jonathan, K3-student som har  utbytestermin tillsammans med kursaren Jimmy. Vi hann tyvärr bara snabbt heja på varandra under lunchen. Mycket riktigt i gassande solsken pågår pluggandet för fullt. Han verkar inte allt för besvärad över att bli avbruten. Det var riktigt kul att höra berättelser om hur han uppfattade att det var att studera i Bangalore. Ännu roligare var att Jonathan trivs så bra, detta är nog mycket tack vare att de  har haft möjlighet att ta ett stort eget ansvar. Här är inte allt på förhand helt tillrättalagt. För att få de bästa projekten så gäller det att vara aktiv.

Vad jag förstod på Jonathan så har han och Jimmy lyckats riktigt, riktigt bra och fått tag på tre olika organisationer som de nu jobbar med. Senare när jag fick se  studentlyan i rum E-403 så visade han också stolt sina olika personalpasserkort. Flott jobbat! Jag hoppas och tror att jag kommer att kunna följa med som besökare till något eller några av företagen. Jag har ju också ett särskilt intresse av att studera hur IIIT-B arbetar med just sina företagskontakter. Jag har på känn att detta är IIIT-B riktigt duktiga på .

Studentrummet här påminner nästan om den studentlya på lite över 14 kvadrat som jag en gång i tiden hade på Michael Hansen i Lund. Enda skillnaden, detta rum var nog lite större, och mer välstädat ;-).

Tack för visningen och vi ses snart igen!

 

2 svar på ”Första arbetsdagen i Indien på riktigt”

    1. Hej Bo,
      Tack för tipset!
      Jo i går kväll och idag tidig morgon (7.30) så blev jag körd av George taxi (de är kvar). Det verkar också som att skolan har anställt en egen chaufför Krishna, som kommer att köra mig då han inte kör andra lärare. Som sagt, vännerna här är enormt välkomnade. Inga problem är för små eller stora för att inte bli fixade.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *