Waiting for device to become available…

Nu har jag snart hållit kurs i två veckor. Det har gått bra, men lite långsammare än vad jag hoppats på. Sista dagarna har det varit mycket “Waiting for device to become available…” i alla försök att få Processing för Android att funka på Mac, Windows XP, Windows 7, Windows 7 med Atom processor etc. Trots smärre teknikstrul har det mesta funkat och alla verkar nöjda med kursen. För att kunna fortsätta efter att jag åkt hem vill de köpa den utrustning jag hade med mig, eftersom den är svår att få tag på här.

Förutom intensiva dagar på universitetet har jag gått kurs i hur man lagar Senegalesiskt te. Först ska gröna teblad koka länge i lite vatten. Sedan häller man på socker. Mycket socker. Sedan kokar de lite till. Sedan lägger man i mynta. Koka lite till. Sedan häller man upp i små glasmuggar, och häller fram och tillbaka, fram och tillbaka med hög stråle mellan muggarna. För varje gång man häller mellan muggarna blir det mer skum så att teet blir vackert. Teet är gott men onödigt sött. De använder mycket socker i både te och kaffe och diabetes är tyvärr ett stort problem här.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *