Spela sällskapsspel: ett roligt sätt lära sig OER.

oeropoly spelplanFredagen den 19 april ägnade delar av bibliotekets personal förmiddagen åt att utforska OER, som står för Open Educational Resources. Eftersom det är ganska tråkigt att sitta och lyssna på en föreläsning provade vi att försöka lära oss med hjälpa av ett sällskapsspel som kallas ”OERopoly”. Det är som ett monopolspel ungefär, fast det handlar om att snabbt söka fram och redovisa svar på frågor om OER som står på de ”gator” man hamnar på när man slår sina tärningar. Man spelar i lag, och det handlar inte om att vinna. Några av oss hade lite svårt att förlika sig med att det inte handlade om att vara bäst, men allt avlöpte väl ändå.
Det blev väldigt lyckat och roligt, och det verkar som att de flesta lärde sig en hel del om OER. Metoden att använda sig av spel för att lära sig saker var verkade alla vara väldigt positiva till, så det kanske blir något att jobba vidare med. Kanske man kan bedriva undervisning om litteratursökning i form av spel?

7 svar på ”Spela sällskapsspel: ett roligt sätt lära sig OER.”

 1. The advice given above is highly relevant. The post reveals some burning issues and questions that should be discussed and explained,
  found something much like this page a few days ago – https://ziptogreen.com/. Furthermore, it’s vital
  to comprehend within the detail. In the post, one can easily find something fundamental, remarkably
  for him/her, something which can be extremely useful. So I am delighted with the data I have just obtained.
  Thanks a lot!

 2. Following reading this post I believe like a person are my favourite writer now.
  The article is a greatly organised and well-thought one.
  It reminded me regarding https://syncedreview.com/2019/12/01/cah-black-friday-ai-challenge-ai-generated-thanksgiving-dinner-recipes-go-master-lee-sedol-retires-because-ai/comment-page-1/. Looks like typically the author really understand the case within point.
  This part will be indeed a very good read. Therefore several interesting facts I didn’t know
  before. Thank a person for a great work.

  Maintain it upwards in the foreseeable future!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *