Guidad stadsvandring

Så klart bjöds det på en guidad tur i stan, och så klart var det hur trevligt som helst. Jag är fortfarande förbluffad över hur en stad med bara 190 000 invånare kan ge så mycket storstadskänsla. Jag misstänker att de vindlande gränderna och mitt dåliga lokalsinne spelar en liten roll – jag går och går i vad jag tror är en riktning, och så kommer jag fram ett par hundra meter från där jag startade.

 

Vår stadsvandring började med en kort båttur och slutade med att vi fick möjlighet att prova den lokala spriten Peket, en slags söt genever som oftast smaksätts på olika sätt. Inget att skriva hem om egentligen. 
Adrian, en student på Université de Liège ställde upp som guide.


Biskopens palats, en bild från gården.

En ganska lång trappa.

En av stadens otroligt många kyrkor.

En del av deltagarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *