Calatrava, våfflor och internationella samarbeten.

Jag befinner mig i en kosmopolitisk och i viss mån postindustrialistisk stad som kämpar lite med att hitta sin i identitet som en intellektuell kunskapsstad i och med övergången från tillverknings- till tjänstesamhället. Staden är en av de största i landet, och har fått lite dåligt rykte på grund av något högre kriminalitet och arbetslöshet än landet i stort. Universitetet har lite mer än 20 000 studenter. Bland det första man ser när kommer till staden är ett stort byggnadsverk av Santiago Calatrava. Varför har jag ens lämnat Malmö? Jo, jag är i Liège, Belgiens femte största stad för att, i ramen av en ”staff training week” lära mig mer om Joint- och double degrees.

This image was originally posted to Flickr by 16 Miles of String at https://flickr.com/photos/36378366@N00/4305809704. It was reviewed on 22 July 2016 by the FlickreviewR robot and was confirmed to be licensed under the terms of the cc-by-sa-2.0.

Under den första presentationen fick jag lära mig att de här på Université de Liège har 38 kandidatprogram, och så mycket som 209 Mastersprogram, jag ska, även om det inte är det jag är här för i första hand,  försöka ta reda på lite om hur det kan vara möjligt.

Just nu firar universitetet, som är äldre än nationalstaten Belgien, 200-årsjubileum. Under 200 dagar kommer detta att firas på olika sätt över hela staden. Även en del av universitetets byggnader är gamla, byggnaden vi befinner oss i idag har inte många likheter med Niagara, då den började byggas (om jag fattat rätt) redan 1811.

 

Huvudbyggnadens fasad mot gatan, som synes pågår fasadrenovering.

Den här hallen möts man av när man går in.

I den här korridoren hittar man rektors kansli och den centrala administrationen.

 

Självklart bjöds det på bland annat våfflor till lunchen. Senare i veckan lär det dyka bilder på Moules Frites.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *