Nu har jag sett det!

Intressant att vattnet när det rinner ut ur ett handfat cirkulerar medurs här; det gör det inte hemma. Varför är det så? Den som kan ge mig en begriplig förklaring på detta är mycket välkommen! Eller är detta en av livets mysterier, som inte har någon förklaring? Tror inte det.
Tvätt i Y3; något av det bästa som finns inom det kemiska området. Torr luft och vind i Suva idag vilket gör att det torkar relativt snabbt.
Skypade med våra barn och vårt barnbarn; smått fantastiskt att kunna se (nåväl) dem på det stora avståndet i realtid trots att det skiljer 12 timmar klocktid…Kopplar vi bort bilden så är ljudet riktigt bra.
Nu är det halvtid på stipendiet och det kommer ständigt nya reflektioner upp i min hjärna. Det är ju helt klart så att denna tid kommer att påverka mig lika mycket som tiden i Irak gjorde för femton år sedan. Får se om det blir någon ny tatuering. Sådana kan men se många och en del av dem är mycket snygga och välgjorda. På retreaten var det mest nya zealändarna som var tatuerade och de var förresten (männen) huvudrakade också i större omfattning än australiensare, asiater och amerikanare. En av dagens hjärnvärmare handlar om kommunikation. Först om varför inte Internet fungerar på jobbet idag (söndag). Är det planerat så att man inte bör arbeta på söndagar eller är det bara dålig kvalitet? Därefter om svenska studerandes synpunkter i samband med kursvärderingar där man i skyddet av anonymiteten inte drar sig för att uttrycka sådant man inte vågar göra i en dialog. Är detta senare ett uttryck för gruppbeteende och det agerande som gruppen kan ge acceptans för eller är det bara den lilla individens feghet? I morgon ska jag ta reda på om man på USP har kursvärderingar på nätet. Man har inga hemtentamina här så jag tror jag får ett nekande svar; men vem vet?

Idag har vi gått längs stranden in till centrum. Gunilla har sin vana trogen tilltalat någon Fijian och ställt en del frågor. Idag var det en man som stod och fiskade på en liten bro. Frågar man inte så får man ju inte veta så mycket… Dagen har avslutats med tentamensrättning och lite kommenterande på hemuniversitetets lärplattform som heter it´s learning. Här heter den Moodle. Hoppas tvätten torkar och att det inte kommer något tropiskt regn i natt!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *