Studenter som medskapare av undervisning

I år har vi på biblioteket fått pedagogiska utvecklingsmedel för att undersöka hur vi kan låta studenter bli “medskapare av undervisning i att söka, samla och värdera information” som vi kallat vårt projekt. Projektet går ut på att undersöka metoder för att bättre kunna ta till vara studenternas erfarenheter och tidigare kunskaper för att stödja deras informationssökning. När det gäller metoder är vi nyfikna på hur man kan arbeta med användardriven utveckling och tänker oss att vi kan hitta exempel från t ex stadsplanering, designprocesser eller brukarinvolveringsprojekt från andra bibliotek (t ex har Malmö stadsbibliotek arbetat med detta: http://dromblogg.wordpress.com/).

Nu håller vi precis på att sätta igång projektet, och ser framemot ett spännande år med det, och extrakul är det att ha studenter med i själva projektgruppen!

Mer info om projektet och själva projektansökan finns på projektsidan.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *