Christina Johansson, lektor i Internationell migration och etniska relationer, har utsetts till representant för tankesmedjan Humtank

– Jag känner mig både glad och hedrad över att ha fått förtroendet att vara med och utveckla Humtanks arbete med att stärka Humanioras roll i samhället och inom akademin. Det är ett viktigt arbete. Humaniora har länge nedprioriterats. Men vad händer med ett samhälle när kunskapsutvecklingen inom ämnen som språk, historia, idéhistoria, filosofi, litteratur och konst stannar av? Det är en fråga som alla med ansvar för universitetens utveckling bör ställa sig, menar Christina.

Hon hoppas kunna lära sig mycket av kollegorna runt om i landet och ser fram emot att träffas, diskutera och tillsammans omsätta idéer i praktiskt arbete.                      

– Jag hoppas att mina erfarenheter och kunskaper från Malmö universitets tvärvetenskapliga miljöer ska bidra till idéutvecklingen inom Humtank, säger Christina.

Malmö universitet är genom Fakulteten för kultur och samhälle medlem i Humtank sedan 2017 och har tills nu representerats av Petra Ragnerstam, som är lektor i kulturvetenskap vid K3.

Petra Ragnerstam (till vänster) tackas av och Christina Johansson (till höger) utses nu till ny representant för Humtank.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *