Sveriges Radio inspirerades av Medea

medea_sr

Studenter presenterar The Fem Party, en feministisk vodcast (podcast med bild).

I tisdags fick forskningsplattformen Medea besök av Sveriges Radios kanalråd för P1. Kanalrådet består av många av de högsta cheferna inom företaget och de tog kontakt och besökte Medea för att få nya impulser kring hur man kan arbeta med publikmedverkan, och hur man kan arbeta med samproduktion med olika typer av aktörer.

Bland de som kom till Niagara var bland andra redaktionscheferna för SR Samhälle och SR Kultur, redaktionschefen för Vetenskapsradion, Kanalcheferna för SR Malmö, SR Göteborg och SR Luleå, samt representanter för Ekoredaktionen och kommunikationsavdelningen.

– Utöver att presentera Medeas verksamhet hade vi med tre studenter från masterprogrammet i Medie- och kommunikationsvetenskap som presenterade The Fem Party, en feministisk vodcast (podcast med bild) som de producerar och sänder via sin hemsida och Youtube; en vodcast där lyssnare/tittare kan medverka och chatta med programledarna, i bild eller bara med text  (http://www.fempartyvodcast.com/), berättar Bo Reimer, professor i medie- och kommunikationsvetenskap och ledare för verksamheten vid Medea.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *