Stig Westerdahl om billiga bostäder

Stig Westerdahl medverkar i den nya antologin Affordable Housing Governance and Finance. Innovations, Partnerships and Comparative Perspectives på Routledge förlag. Stig Westerdahls kapitel heter Against the stream. How a small company builds affordable housing – Sweden och handlar om hur det privata bolaget Trianon renoverar och bygger nytt på Lindängen i Malmö med relativt låga hyror.

– De åstadkommer detta genom en massa olika åtgärder, de flesta i samarbete med Malmö stad. I kapitlet försöker jag visa att detta privata bolag agerar när varken de allmännyttiga kommunala bolagen eller de kooperativa jättarna HSB eller Riksbyggen är särskilt engagerade i att bygga billigt. Samtidigt pekar jag på riskerna med att tillkomsten av överkomliga bostäder är beroende av privata, kommersiella initiativ och bortom politisk påverkan, berättar Stig Westerdahl.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *