Digitala fotspår

Odontologiska fakulteten bjuder in till föreläsningen “Digitala fotspår – svenskarnas attityd till kommersiell användning av beteendedata”. Plats: OD:s aula, Tid: 7 november klockan 13.15. Föreläser gör Sara Leckner, universitetslektor och forskare inom medieteknikutveckling vid Institutionen datavetenskap och medieteknik på Malmö universitet.

Om föreläsningen

I kölvattnet av Cambridge Analytica-skandalen och införandet av nya dataskyddsförordningen (GDPR) under våren 2018 är företagens registrering och hantering av användargenererad internetdata ett aktuellt ämne. Den här föreläsningen presenterar studier som undersökt svenskarnas inställning till insamling av personliga data och diskuterar orsakerna till och konsekvenserna av, de digitala fotspår vi lämnar på nätet.

Sara Leckner

Tillsammans med 11 andra partners från akademi och industri driver hon det Vinnova-finansierade projektet ”Sjyst data!” som undersöker och utvecklar metoder för att använda internetdata på ett sätt som förenar användares krav på integritet med att skapa nytta för företag och offentliga verksamheter.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *