Amalia Alvarez, Daria Bogdanska and Steve Nyberg: Introduction of three comics-artists-in-residence

During three months this spring, three comics creators are employed as artists-in-residence at K3: Amalia Alvarez, Daria Bogdanska and Steve Nyberg.

At this seminar they will present their work. 

It will take place on Wednesday, February 14 at 10.15-12.00 in room NIC 0826, Niagara. 

The seminar will be held in Swedish.

Amalia Alvarez: Representativitet inom seriebranschen

Hur är representativiteten i den svenska seriebranschen idag? Finns det brister? Är bristen på representativitet ett problem och varför? Amalia kommer att göra en presentation som kommer att få oss att reflektera över frågan om representativitet inom serier. Med representativitet menar Amalia här främst närvaron av personer med en så kallad icke västerländsk bakgrund. Amalia kommer även att presentera en liten del av hennes serier.

Läs om Amalia här: http://blogg.mah.se/motesplatsserier/2018/01/09/100/

Daria Bogdanska: Det personliga och det politiska

2016 debuterade Daria Bogdanska med serieromanen Wage Slaves baserad på hennes erfarenheter som migrant i Sverige och hennes fackliga kamp mot en utnyttjande arbetsgivare. I en blandning av journalistik och självbiografi målar hon upp bilden av ett Malmö som inte alltid syns på ytan och berättar om både det privata och det politiska. Under seminariet kommer hon berätta om sin serie, om sverigesjälvbilden och hur det är att försöka skildra sin egen generation i serieform.

Läs om Daria här: http://blogg.mah.se/motesplatsserier/2018/01/17/daria-bogdanska-serietecknare/

Steve Nyberg: Att levandegöra arkivmaterial

Steve Nyberg berättar om hur han jobbar med efterforskningar i arkiv och andra källor för att skildra verkliga händelser i serieform. I boken Trygga lilla Sverige samlade han serier om bland annat terrordådet mot Norrskensflamman 1940, Sabbatssabotören som sprängde bomber i Stockholm 1946, världens första brevbombare och andra mer eller mindre bortgömda händelser i svensk historia.

Läs om Steve här: http://blogg.mah.se/motesplatsserier/2018/02/01/steve-nyberg-serietecknare/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *