K3 20 år – välkommen på öppna föreläsningar runt om i Malmö

Sedan 1998 har Institutionen för konst, kultur och kommunikation (K3) vid Malmö universitet fört samman kultur, teknik, design och kommunikation på nya och innovativa sätt. Nu bjuder vi in Malmöbor, samarbetspartners, studenter och alumner till öppna samtal och nya möten för att uppmärksamma vårt 20-årsfirande.  

Den sjunde september deltar forskare och medarbetare i The Festival, ett gratis arrangemang organiserat av Media Evolution. Under dagen kan du hitta oss på stationer runt centrala Malmö där vi delar med oss av pågående arbeten och tar upp frågor och diskussioner som rör staden och våra forskningsområden.

Stationer:

  • Susan Kozel, professor i filosofi, dans och nya medier, framför ”Conspiracy Archives”; en blandad reality performance på Form/Design Center i samarbete med Margrét Sara Guðjónsdóttir, Jeannette Ginslov, Keith Lim, Daniel Spikol och Emil Berzén.
  • Gunnel Pettersson, konstnärlig lektor i rörlig bild, diskuterar “Konstruktiv utopik” på Fiskehamnsgatan  (utanför Malmö Live).
  • Staffan Schmidt och Sara Gottschalk, föreläsare i produktdesign, håller workshoppen “Är detta hållbart?” på Fiskehamnsgatan  (utanför Malmö Live).
  • Pille Pruulmaan Vengerfeldt och Jakob Svensson, professor respektive docent i medie- och kommunikationsvetenskap, håller workshoppen “What does media do to us and what do we do to media?” på soldäcket utanför SVT.
  • Magnus Nilsson, biträdande dekan och professor i litteraturvetenskap, håller mini-föreläsningen “Gösta Larsson: Nationen, staden, klassen och litteraturen” på Einar Hansens esplanad 31..

Det finns möjlighet att delta i en guidad tur som tar dig förbi alla stationerna. Turen avgår från Form/Design klockan 14.00, och tar 2,5 timmar. Klä dig efter väder och tar med bekväma promenadskor.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *