Och så var det juni och nästan midsommar…

Och jag sitter på Pågatåget från Simrishamn (flyttade hit från Stockholm i februari – stortrivs) och funderar på vad vi sysslat med under våren och mina första månader som dekan. Vi på KS har bland annat

  • Färdigställt och fastställt KS Agenda för sammanhållna och gränsöverskridande miljöer, vilket innebär att vi har både en karta över vad KS erbjuder i dag, en målbild för vad vi vill vara om några år och en färdplan för hur vi ska ta oss dit. Det är inspirerande att ta del av allt vi gör på KS. Läs och var stolt! (Agendan är lämnad till engelsk översättning och så fort vi får in den sprider vi även den engelska versionen.)
  • Rekryterat en ny prodekan och satt igång rekryteringsprocessen av ny prefekt för Urbana studier. Annons ska enligt plan gå ut ”runt” midsommar och deadline för att söka tjänsten blir förmodligen sista augusti. Sök och/eller uppmuntra andra att söka – sprid informationen!
  • Tagit fram och fastställt åtgärdsplan för uppföljning av utvärdering av forskarutbildning. Och i höst blir det också omtag kring hur vi arbetar med våra olika forskarutbildningsprocesser för att skapa ökad tydlighet och mindre frustration i beredning och hantering. Att vi har en forskarutbildning av hög kvalitet fick vi konstaterat i utvärderingen, men nu ska vi ta nästa steg i utvecklingen. Glädjande nog fick jag rapporter från doktoranderna att det gemensamma skrivinternatet för KS doktorander i veckan varit en succé – 10 av 10 poäng. Bra jobbat alla ni som ordnat!

Vår fakultet och Malmö universitet har många viktiga funktioner genom det vi utbildar i och forskar kring. Men vi ska också komma ihåg att en av våra viktigaste roller i vår apokalyptiska samtid är att visa på betydelsen av vetenskaplig kunskap och vår – och studenternas – förmåga att både självständigt och tillsammans ta oss an och utforska och hantera komplexa och svåra utmaningar systematiskt och metodiskt. När vi i höst firar att vi varit universitet i 5 år, lärosäte i 25 och odontologi i 75, kommer detta att synas i programmet bland annat på högtidsveckan och genom våra nya professorer (Stort grattis till KS nyaste professor Kristin Järvstad) och doktorer, men också på vår gemensamma KS-dag och i evenemang vi är med och arrangerar som tar sig an frågor som förbjuden kultur, yttrandefrihet, mänskliga rättigheter och akademisk frihet.

Slutligen vill jag också rikta ett stort och extra varmt tack till prodekan Magnus Nilsson som nu i höst lämnar sitt uppdrag och som bidragit stort under de år han varit verksam i sin roll. Magnus Nilsson har under sina år som prodekan varit med om att ta KS från högskola till universitet med allt vad det innebär: ευχαριστώ!

Hoppas ni alla nu får vilsamma dagar. Vi ses igen i augusti!

Foto: Christel Brost

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *