Christian Fernández ger ut bok om politisk korrekthet

Välkomna till mingel och boksläpp för Tänka fritt eller tänka på andra –  Om politisk korrekthet, yttrandefrihet och tolerans, en bok av Christian Fernández, universitetslektor vid Institutionen för globala politiska studier.  

Tid och plats:
Onsdagen den 23 januari kl 15:00-17:00; Niagara våning 7, Nordenskiöldsgatan 1, Malmö

Observera att våning 7 är låst. Om du saknar passerkort kontakta receptionen på entréplan.

Anmälan:
Senast den 18 januari via anmälningslänk

Om boken:
Politisk korrekthet, PK, har under de senaste decennierna fått en alltmer framträdande plats i svensk offentlighet. Uttrycket är vagt och elastiskt, men tydligt i sina negativa associationer. Retoriskt ställs det ofta i motsats till samhälleliga värden som måste försvaras – konstnärlig frihet, akademisk frihet och fritt tal i största allmänhet. Men vad innebär egentligen PK och på vilket sätt är det ett hot mot yttrandefriheten?

I Tänka fritt eller tänka på andra angrips frågan från två håll. Å ena sidan empiriskt och begreppsligt, i syfte att precisera olika innebörder av PK och hur dessa påverkar yttrandefrihetens värden.Å andra sidan normativt och teoretiskt, i syfte att mejsla ut principer för hur ett tolerant samhälle ska förhålla sig till den liberala demokratins inneboende spänning mellan rätten att tänka fritt och skyldigheten att tänka på andra.

Med sin på en gång vetenskapliga och essäistiska form är detta en bok som vänder sig till såväl forskare och studenter som en bredare allmänhet med intresse för frågor om yttrandefrihet och samhällsdebatt.

Mer om boken på förlagets webbplats

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *