Worcester, den lilla staden mitt i den engelska landsbygden

Ja, det stämmer väldigt bra. Men jag tror att det är mer än bara en liten stad. Det är en oas, en tillflyktsort, ett hjärta i den engelska landsbygden. Du kan gå och strosa runt staden, oavsett tid på dygnet och alltid känna dig säker, du kan gå omkring och alltid veta att du har alltid någon att fråga om hjälp ifall du går vilse och om du bara vill ha en stunds vila, ta då och sätt dig på en parkbänk med utsikt mot river severn och katedralen.

Jag har bott i denna mysiga stad i 1 vecka nu, och jag kan börja kalla denna stad mitt hem. Jag bor i ett typiskt engelskt hus byggt av rödbrunt tegel. Huset som ser så litet och gulligt ut från utsidan, är långtifrån litet. Här finns 7 sovrum, 3 badrum, 2 vardagsrum och ett stort kök. Här bor jag, i rum nr 7. Med utsikt mot St. Johns Campus, fotbollsplaner och små kolonilotter. Mitt rum är det minsta av alla i huset, men det gör mig ingenting, jag får plats med allt jag behöver och ett litet rum gör det bara mysigt. Jag bor tillsammans med 3 killar och två andra tjejer, så här är rätt fullt när det ska lagas mat. Jag är den enda utbytesstudenten, mina rumskamrater pluggar alla här på heltid och är riktiga britter (vilket hörs på deras dialekt) 🙂

Från mitt lilla rum ser jag St. Johns Campus, det Campus där jag kommer ha alla mina lektioner, förutom sportkurserna då jag kommer hålla till på University Arena. Jag kommer under min tid här läsa 4 kurser, eller modules som de kallar det här. Jag kommer läsa två education modules med inriktning på specialpedagogik och lärarens psykologi. Utöver det kommer jag läsa två sport modules, group dynamics och physical activity och health. Jag har haft min introduktion i en education module och en i sport. Både kurserna verkar otroligt roliga och lärorika och ser fram emot att få börja på de andra två också. Däremot tror jag att det jobbiga kommer bli att läsa 4 kurser samtidigt, då vi i Sverige läser en kurs åt gången. Men om man börjar i tid och använder både kalender och planerar så ska nog allt gå bra.

Jag har under min första vecka här upplevt otroligt mycket! Bowling, en mässa i den äldsta katedralen i England, jag ska tydligen lära mig spela lacrosse, fått många nya fina vänner och upplevt både skillnader och likheter mellan Sverige och England.

Ikväll väntar introduktion av en till kurs, och ja, den börjar vid 5 och håller på till 8. Inte alls vad jag är van vid i Sverige. Efter det ska jag antagligen ut tillsammans med mina rumskamrater. 🙂

Så livet rullar på i vanlig takt, med regnet som ramlar ner från molnen titt som tätt och blåsten som drar in och man undrar om Malmö och Worcester har bytt plats, men lite härlig sol har vi trots allt fått. Nu ska jag fortsätta min dag, försöka ta mig upp från sängen och bege mig mot dagens introduktion.

Until next time,

Sophie

12512810_10206728819872106_3757005612625554162_n12631276_10206728819352093_7642719083585924387_n

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *