The time of my life.

Jag kan tro att allting händer utav en orsak. Under hösten fanns känslan utav instängdhet och ovisshet om framtiden närvarande under större delen av dygnet. Sedan kom informationen om utbytesstudier i Ghana och jag hoppade på det tåget. Här ligger jag nu i en inte allt för skön säng,  det är endast kalla duschar, internet uppkoppling som fungerar sådär, skolsystem som jag inte får någon koll på, mat som ger mig magproblem och inte alls tillräckligt med sömn. MEN ändå har jag the time of my Life. Känslan utav instängdhet och ovisshet om framtiden är borta. Här i Ghana hänger man bara med i tempot och man stressar inte över saker man ändå inte kan göra någonting åt. Jag vet inte om jag helt har anammat den ghaneiska kulturen och att leva som en sköldpadda (jag stressar fortfarande till lektionerna trots att jag vet att de alltid börjar cirka 10 min försent och jag är stressad över inlämningsuppgifter som jag egentligen inte behöver vara).

Dagarna nu spenderas i skolan med föreläsningar och tutorials. Det känns verkligen som att skolan har kommit igång och att det är dags att lägga i en extra växel men hur gör man det i 35 graders värme? 😉 Alla mina kurser är intressanta och jag lär mig mycket nytt. Socialt arbete i en ghaneisk kontext skiljer sig mycket ifrån den svenska. Det finns mycket att arbeta på här nere i Ghana men det är även spännande att som svenskstudent komma ner hit för det går att visualisera vilka förändringar som bör ske här för att det sociala arbetet ska fungera. Man får testa sina kunskaper :).

Dagarna här nere försvinner fort. Jag vaknar, går till skolan och sedan helt plötsligt är det kväll. Att utföra saker såsom tvätt och skoluppgifter skjuter man på så länge som möjligt. Det är så mycket andra roligare saker man kan göra. Till och med roliga saker som att anteckna vad som händer här nere i min kalender och blogga faller efter för att det finns så mycket annat att hinna med. Fast egentligen om jag ska leva livet som en sköldpadda så tänker jag mig att de lever i nuet här och nu. Då får man ta in allt nu och sedan i efterhand reflektera. Fokusera på det som är viktigt! 🙂

THIS IS THE TIME OF MY LIFE (FOR NOW) OCH JAG STORMTRIVS! 🙂

 

 

Jag kan dela med mig om att det finns en liten tanke om att placera en liten sköldpadda någonstans på min kropp när jag kommer hem för att komma ihåg att alltid leva som en sköldpadda och komma ihåg Ghana. (Mamma och pappa bli inte helt galna, tack på förhand).

Bilder:

IMG_3972

Middag på en fransk restaurang med Felicitas, Donnie, Claire och Laura

IMG_3974

Hall week här på universitetet. Massa folk, god mat och bra musik 🙂

IMG_3975

Dodowa- besök på barnhem för att ha sexualkunskap med dem lite äldre barnen.

IMG_3985

Dodowa- besök på barnhem för att ha sexualkunskap med dem lite äldre barnen.

IMG_3987

Dodowa- besök på barnhem för att ha sexualkunskap med dem lite äldre barnen.

IMG_3993

Dodowa- besök på barnhem för att ha sexualkunskap med dem lite äldre barnen.

IMG_4001

Dodowa- besök på barnhem för att ha sexualkunskap med dem lite äldre barnen.

IMG_4008

Dodowa- besök på barnhem för att ha sexualkunskap med dem lite äldre barnen.

IMG_4010

Middag på en libanesisk restaurang Shay, jag, Claire och fotografen Felicitas.

IMG_4012

Födelsedagsmiddag för Chris. Från vänster: Shay, Poppy, Claire, Felicitas, Marissa, Melissa, Will, Sam, Chris och Stella.

 

This entry was posted in Uncategorized by Emma Granat. Bookmark the permalink.

About Emma Granat

Emma Granat, fourth year student from Socionomprogrammet (BA). I am gonna spend the spring term of 2014 in Accra, Ghana. I will be writing about every day life, experiences and adventures during my time in Ghana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *