En månad i James Madison University, USA!

Under Sommaren 2017 fick jag chansen att åka till James Madison University som utbytes student via Malmö Universitet. Under en hel månad skulle jag tillsammans med ett 10 tal andra studenter från, Kina, Taiwan och Argentina, lära mig mer om ledarskap.

Det bästa med programmet var att jag fick lära känna vänner från olika delar av världen. Tillsammans bodde vi på fräscha “dorms” i grace street som dessutom hade air-condition!   Den goda Buffé maten som skolans egna matsal erbjöd var dunder! Och dessutom var den gratis för oss! Där serverades frukost, lunch och middag. Vi fick även tillgång till universitets egna gymnastiksal som innehöll Gym, simbassäng, klätterställe, tennis, basketboll, squash mm. Jag kan väl säga att James Madison University och de ansvariga studenterna tog hand om oss väl och vi blev lite bortskämda.

2 dagar in på programmet var det 4:e Juli. Vilket innebär självständighetsfirande för det amerikanska folket. Harrissonburgs torg omvandlades till en festival med hoppborg och country music.

Varannan dag var vi på universitet och hade seminarier tillsammans med duktiga professorer. Och varannan dag gick vi ut på utflykter. Vi var ute och campade i skogen, Sov 2 nätter i Washington DC, besökte virginias berömda amusement park, besökte caverns, gick på outlet mm. Det bästa för mig var då vi besökte “boys and Girls club”. Det är som en fritidsgård för socioekonomiskt utsatta barn. Under en dag fick vi leka med barnen och lära känna dem.

Jag har bifogat bilder från resan!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *