Första månaden i Ghana.

Tänk att jag har varit här i mer än en månad nu…

Tillslut känns det som att man har kommit tillrätta. Dem stora kulturchockerna inträffar inte lika ofta, jag har hittat den maten jag gillar, kroppen har börjat anpassa sig ect.

I det senaste inlägget skrev jag om att det ibland kan vara ganska lite att göra här nere då skolan inte riktigt har kommit igång. Nu har jag fått den första skrivuppgiften som handlar om att jag ska skriva ett arbete på 1500 ord om människor i mindre minoritetsgrupper, vilka behov de har, vilka risker som finns och vilka resurser det finns som kan hjälpa dem. Allt utifrån det landet man kommer ifrån. Det känns som att läraren verkligen tänkte på mig när han utformade uppgiften då jag är den enda personen som inte kommer ifrån Ghana. Att skriva ur en svensk kontext här nere tror jag dock kan bli en utmaning då tillgång till litteratur inte är den bästa.

Förövrigt verkar skolan och kurserna jag har valt att läsa mycket intressanta. Jag är som jag tidigare har berättat den enda utbytesstudenten i alla mina klasser och det kan vara lite jobbigt ibland. Jag upplever det som att lärarna ständigt har koll på en. Hittills har jag inte vågat kommentera någonting som lärarna har sagt inför hela klassen. De som känner mig frågar sig väl säkert sen när vågar inte Emma prata? Det minsta antalet deltagare på en kurs som jag läser här nere är ungefär 50 personer. Sedan upplever jag det som en svårighet att jag inte helt kan uttrycka mig på engelska ( alla fackliga termer) men jag känner mig mer och mer modigare för varje föreläsning så plötsligt händer det väl.

Förutom att skolan har kommit igång har även jag kommit igång att röra på mig. Det hände en eftermiddag då jag och min underbara rumskamrat Maria låg och kollade på Criminal minds. Plötsligt knackade det på dörren och in kommer Shay och frågar om inte någon av oss vill följa med och spela basket. Då Maria spelar rugby och jag själv inte har gjort någonting alls övertalade mitt samvete mig att säga ja. Det var bara att ta på sig träningskläderna och köra. På väg till planen pratade vi och jag blev införstådd i att vi skulle spela en match emot ett annat hostel?! Jag har aldrig spelat basket tidigare i mitt liv och känner knappt till reglerna men men. Vi kan väl säga såhär att det kanske inte gick jättebra men vi försökte :). Efter matchen bestämde vi oss i alla fall för att det här är någonting vi vill göra så igår hade vi vår första officiella träning. Det känns idag kan jag lova ;).

Hoppas ni har det bra där hemma.

Kramar Emma

Jag slänger in lite bilder från en dag på stranden och vår första lagbild:

IMG_3899

Bojjo beach

IMG_3901

Bojjo Beach

IMG_3903

Bojjo beach.

IMG_3912

Ett restaurangbesök. ( Väldigt god pepparstek! )

IMG_3914

Art village.

IMG_3918

Första lagbilden :):) vi saknar dock Hayley.

 

This entry was posted in Uncategorized by Emma Granat. Bookmark the permalink.

About Emma Granat

Emma Granat, fourth year student from Socionomprogrammet (BA). I am gonna spend the spring term of 2014 in Accra, Ghana. I will be writing about every day life, experiences and adventures during my time in Ghana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *