Första dagen i Ghana.

Hej allihopa.

Nu är snart min första dag i Ghana över. Intrycken har varit många och mina tankar är överallt. Resan ner till Ghana gick bra och jag träffade en grupp amerikaner på Heathrow som jag hade följe med. Det kändes som en trygghet att det inte bara var jag som skulle till Ghana. Jag måste erkänna att det var med blandade känslor som jag satte mig på planet till Ghana men direkt när planet kom över molnen och solen värmde insåg jag att det här är helt rätt.

Första dagen är snart över i Ghana och det har varit varmt och fuktigt. Jag tror att det kommer att ta ett tag för kroppen att anpassa sig till vädret. Första natten i Ghana var varm och jag tänkte att det var smart att ha mat precis vid sidan om mig om jag skulle vakna hungrig. Jag insåg när jag vaknade att jag hade helt fel. Bredvid mig i sängen var det massor utav små myror. Man lär sig utav sina misstag har jag hört ;). Jag hade ett val när jag gick upp efter en sömnlös natt på grund av värmen och myrorna antingen kunde jag tänka att hela resan kommer att kantas med missöden eller att det är en utmaning och att jag ändå kan påverka min situation. Just idag valde jag det sistnämnda alternativet. Jag gick upp sopade bort myrorna och slängde all mat. Tog kontakt med vaktmästaren och bad honom hjälpa mig myggnätet och när jag och mina nyfunna vänner åkte till mall of Accra investerade jag i den största fläkten de hade. Sådär jag har gjort något åt min situation och förhoppningsvis kommer jag att sova bättre i natt.

Resterande delen av dagen har jag spenderat här på ISH 2 där jag bor, med några amerikanska tjejer (det är nästan enbart amerikaner här för tillfället många studenter från andra länder kommer på lördag). Vi var ute och gick en promenad och fick en syn på hur stort universitets området är. Social work department ligger på andra sidan universitetsområdet från där vi bor. Det får bli en bra daglig promenad.

Alla människor som vi har träffat hittills har varit väldigt trevliga och sociala. Jag kan uppleva att det är svårt att le hela tiden emot människor. Här nere i Ghana är det så man gör för att vara artig. Fråga dig själv hur ofta går jag runt och tittar i någons främlings ögon och ler? Det är någonting jag tror det tar ett tag att vänja sig med och man kan ju inte le för mycket? Folk här nere är intresserade av vad du heter och kommer ihåg namnen man känner sig sedd. Dock finns det den lilla skeptikern i mig, är det verkligen autentiskt? Kan folk uppriktigt vara så intresserade av vad jag heter och komma ihåg det? Men hittills har det varit så.

Som ett litet avslut tänkte jag meddela att jag har ätit den godaste mangon någonsin idag. Precis utanför vandrarhemmet där vi bor är det en liten marknad där de säljer mango, ananas och vattenmelon ect. Två mango för 9SEK jag kommer antagligen äta frukt varenda dag :). Till middag valde vi att testa plantain? och bönor. Plantain är en matigare typ utav banan. Jag personligen ansåg att det smakade banan men övriga ansåg annorlunda. Det var gott men förmodligen väldigt onyttigt. Vi fick tipset att inte äta riktig ghansk mat i början då problem med magen är väldigt vanligt men jag tänker att det är lika bra att köra på om jag blir dålig i magen så blir jag det. Bring it on. Även då har man ett val av vilken inställning man väljer antingen kan man se det som någonting väldigt jobbigt eller som en detox för kroppen. Så låter det idag vi får se hur det låter imorgon 😉

 

IMG_3734

Innergården på vandrarhemmet.

IMG_3733

Utsikt från vandrarhemmet. Taggtråd runt hela huset så att inte oinbjudna besökare kan komma in?

IMG_3732

Min sida utav rummet. En liten skymt av den stora underbara, livsviktiga fläkten.

IMG_3731

THIS IS AFRICA! 🙂

 

This entry was posted in Uncategorized by Emma Granat. Bookmark the permalink.

About Emma Granat

Emma Granat, fourth year student from Socionomprogrammet (BA). I am gonna spend the spring term of 2014 in Accra, Ghana. I will be writing about every day life, experiences and adventures during my time in Ghana!

1 thought on “Första dagen i Ghana.

  1. Åh Emma, vad spännande det låter! Man önskar att man själv var iväg någonstans, om så bara för att slippa detta piss-väder. Myrorna är de värsta bovarna! Glöm spindlar och kackerlackor, myror är värre. Jag tycker att din livsfilosofi är störtskön! Hoppas att du fortsätter tänka positivt, men jag kan inte föreställa mig något annat. Tycker du gör helt rätt i att bara kasta dig ut i det 🙂 Ett litet tips: sov med ryggen mot fläkten, eller sov med ögonbindel, annars får man lätt jättetorra ögon när man vaknar efter en hel natt med fläkten i ansiktet. Stora kramar från Sverige

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *