FINALS

Nu är det inte lång tid kvar här i Ghana, det är med blandade känslor som jag skriver det. Som jag har nämnt i tidigare inlägg så är livet här i Ghana helt fantastiskt. Jag har märkt hur jag personligen har vuxit som människa under tiden jag har varit här. Jag har blivit en individ som är nöjd med sig själv och det kommer jag ta med mig hem till Sverige.

Fast nu är ju tiden här nere inte helt över ännu så jag behöver inte fokusera på resan hem riktigt ännu. Allting har sin tid. Idag är det dags för att skriva min första FINAL (slutprovet 70% utav det slutgiltiga betyget) jag behöver inte skriva att jag är nervös? Sömnen har varit sisådär under flera nätter nu, då oron för proven har kommit mer och mer. Nu är tiden snart här och jag ska göra mitt bästa. För att förbereda mig har en utav mina “kursare” varit här och hjälpt mig att studera. Det är en fördel att få hjälp utav en person som har varit med om dessa prov innan och vet hur man ska läsa inför proven, det är verkligen annorlunda gentemot Sverige. Här i Ghana är det inte så mycket tänka själv utan mer komma ihåg allting på power pointen. Det har både sina fördelar och nackdelar men mitt minne är inte på topp då jag börjar komma upp i åren ;).

Att studera här i Ghana har varit intressant. Jag tror att majoriteten personer som väljer att åka på utbyte inte gör det för att förbättra sina betyg utan mer för upplevelsen. Det var så för mig iallafall  Att fokusera på själva studerandet här i Ghana har varit svårt måste jag erkänna. Det händer så mycket hela tiden. Utflykter hit och dit eller det faktum att bara genom att gå ut från sitt rum och vara omringad utav helt fantastiska och roliga människor gör att det blir en svårighet att fokusera på kurslitteraturen och power pointens. Fast nu kan det ju vara så att jag saknar lite self-control (Jag kan iallafall applicera lite utav kurslitteraturen på det verkliga livet ;)). Det är bara att hålla tummarna för att det går vägen.

ÖNSKA MIG LYCKA TILL.

Lite bilder från tiden här. Man får vrida lite på huvudet för internet är inte helt samarbetsvilligt när det kommer till att vända bilderna.

IMG_4118

Fantastiska vännen Lina på besök från Sverige.

IMG_4150

Ghana tar det fram det bästa av mig.

Nu får ni vrida på huvudet….

IMG_4046

 

Solnedgången här är magisk.

IMG_4224

En termin här…

IMG_4228

Har varit fantastisk.

This entry was posted in Uncategorized by Emma Granat. Bookmark the permalink.

About Emma Granat

Emma Granat, fourth year student from Socionomprogrammet (BA). I am gonna spend the spring term of 2014 in Accra, Ghana. I will be writing about every day life, experiences and adventures during my time in Ghana!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *