Sommartid.

IMG_2532

 

I söndags blev det sommartid här i Kanada, vilket vi upptäckte av en ren slump. Således har dagarna blivit längre. Så här såg det ut klockan 19.00 igår när jag gick till min kvällskurs “Women & Politics”. På lektionen pratade vi om formell politik och vilka åtgärder som kan införas för att öka kvinnors politiska deltagande på institutionell nivå. Jag skrev även ett “paper” om detta ämne och det är väldigt intressant, fast jag känner mig lite knapphändig inom det engelska ordförrådet. På tal om engelska hade jag ganska dåligt språksjälvförtroende när jag anlände här i Nordamerika. Egentligen var det inte så mycket att oroa sig över, övning ger ju faktiskt färdighet. Nu när jag har fått skriva massa tentor och dylikt börja jag lära mig de koncept och begrepp som låter akademiska och korrekta. Det handlar ju mest om att knäcka systemet. Det är i alla fall nyttigt för mig som annars har väldigt lätt för mig på den skriftliga fronten att få tackla ett “second language”. På talfronten går det också bra då jag hittat en del engelsktalande vänner. Känner mig inte enbart som en humorbefriad torris som jag gjorde i början då jag ofta saknade ord och inte kunde skämta. I vilket fall, språk och språkbruk är makt och det är nyttigt för mig att inse hur stor skillnad det gör. Det jag är mest stolt över är att jag har vågat prata inför klassen flera gånger, på engelska om intersektionalitet och sådana komplicerade saker. Det var läskigare än att hoppa bungy jump (true story) och kunde leva på adrenalinkicken hela dagen efteråt.

Det är förresten bara tre veckor av lektioner kvar (!). Sedan är det slutprov och sedan är vi färdiga. Var sjutton tog tiden vägen? Jag tycker den går alldeles för fort och det känns lite vemodigt. Är superglad att jag fått möjlighet att åka på en utbytestermin, alla som har möjlighet borde ta chansen.

/Hanna

This entry was posted in KS-GPS, Uncategorized and tagged , by Hanna Hallgren & Johanna Gardell. Bookmark the permalink.

About Hanna Hallgren & Johanna Gardell

Two second year students on exchange at University of Ottawa. During the winter term of 2014 Hanna studies gender & sociology and Johanna studies sociology & cinema. When not in school Hanna likes running and hitting the gym, drinking coffee and explore the Canadian music scene. Johanna likes pilates and indoor cycling, cooking and cheese. Common interests are hanging out in pubs and drinking beer & unexpected little adventures. When not in Canada Hanna and Johanna studies Diversity Studies at Malmö University.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *